Élet-Stílus

Ki hinné: évente 312-ször esünk egymásnak

Az okok többségében olyan egyszerű kis semmiségek, mint az ágyon felejtett nedves törölköző.

Németországban voltak kíváncsiak arra, vajon egy átlagos szerelmespár évente hányszor kezd vitát. Ahhoz, hogy ezt kiderítsék, egész pontosan 3000 felnőttet kérdeztek meg. A Daily Mail cikkében pedig már az eredményekről számoltak be. Eszerint a nők azok, akik hajlamosak dühbe gurulni a legapróbb dolgon is, és az esetek többségében mindezt csütörtök estére időzítik.

A felmérésből az is kiderül, hogy a viták legtöbbször a partner idegesítő szokásai miatt robbannak ki: például ha a kedves elfelejt szólni arról, hogy elhasználta a wc-papírt, vagy például, ha nem képes lekapcsolni az előszobában a villanyt, de gyakori oknak számít a felhajtva felejtett wc-ülőke is. A férfiakat ezzel szemben a legjobban az idegesíti, ha párjuk túl sok időt tölt a fürdőben, vagy ha a haját a lefolyóban felejti.

Az esetükben érdekes tény, hogy bár számszerűen kevesebbet vitáznak semmiségeken, ők éppen ilyen semmiségek miatt vetnek véget a kapcsolatnak. A felmérés egyébként megállapította, hogy évente átlagosan 312 vita alakul ki az ilyen apró-cseprő dolgokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik