Élet-Stílus

Már az interneten is hazudozunk

A Facebook és a Twitter is fontos színtere lett a mindennapi hazugságoknak: sokan itt élénkebb társasági életet sejtetnek a valóságosnál.

Egy nemrég elkészült brit kutatás 3000 résztvevőjének válaszai arra engednek következtetni, hogy egy felnőtt ember napjában átlagosan legalább háromszor hazudik. A válaszadók egyharmada a munkaterheléssel kapcsolatban lódít: mindezt azért, hogy legalább ebből ne legyen problémája. Negyedük a partnerével őszintétlen: nem szívesen köti az orrára, valójában hány kapcsolata volt az aktuális előtt – olvasható a napidoktor.hu oldalon.

Érdekes, hogy a partnernek mindkét nem máshogy hazudik: a nők inkább kevesebb volt kapcsolatot vallanak be, és eltitkolnak néhány kalandot, míg a férfiak eltúlozzák a valóságot. A vizsgálat szerint ráadásul kialakulóban van egy új trend: egyre többen füllentenek már az interneten is. A közösségi oldalakon, amilyen a Facebook és a Twitter, sokan úgy állítják be magukat, mintha aktív társasági életet élnének, holott ez nincs így. Mindezt annak ellenére, hogy a válaszadók többsége, mintegy kétharmada, saját bevallása szerint nem hazudik jól: ha mégis megteszik, főleg azért, hogy ezzel valamelyest megkönnyítsék az életüket.

AJÁNLOTT LINKEK:

Háromszor vagyunk hazudósak (napidoktor.hu)
A hazugság néhány fizikai jele (femina.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik