Élet-Stílus

Hat perc alatt három dortmundi gól – videó

A tavaszi idénynyitón a Hajnal Tamást ezúttal is nélkülöző Borussia Dortmund 13 pontosra növelte az előnyét a Bunesligában, miután hat perc alatt három gólt szerzett Leverkusenben.

A Dortmund a második félidő elején hat perc alatt eldöntötte a rangadót, miután a vendégek kíméletlenül kihasználták a hazai védők elképesztő, egyben megmosolyogtató hibáit. Persze Rene Adler, a Bayer Leverkusen kapusa nem tudott mosolyogni…

„Ez nagyon kevés! Megfelelő akarat, hozzáállás nélkül nem lehet nyerni” – magyarázta a 26 éves kapus, akit mindhárom vendéggól előtt kiszolgáltatott helyzetbe hoztak a társai.

A 49. percben Jakub Błaszczykowski beadásánál középen két védő is elvétette a labdát, amelyet Kevin Grosskreutz minden gond nélkül juttatott közelről a rendeltetési helyére. Négy perccel később Manuel Friedrich vétett gyermeteg labdakezelési hibát, és a duplázó Grosskreutz ezt kihasználva 16 méterről a kapu bal alsó sarkába helyezett.

A 22 éves középpályás a harmadik dortmundi gólnál, az 55. percben előkészítőként jeleskedett, passza után az akciót a teljesen „egyedül felejtett” Mario Götze fejezte be.

„Nagy dolog elvinni innen a három pontot, és mi teljesen megérdemelten nyertünk, de a bajnoki címért még sokat kell dolgoznunk” – így Jürgen Klopp, a Dortmund edzője, akit az sem keserített el, hogy a Leverkusen a hajrában Stefan Kiessling révén szépített.

Az utolsó bajnoki címüket 2002-ben arató sárga-feketék jelenleg 13 ponttal vezetnek a Leverkusen és Mainz előtt – utóbbi szombaton Stuttgartban vendégszerepel majd.

Bundesliga, 18. forduló:
Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 1-3 (0-0)
Gól: Kiessling (80.), ill. Grosskreutz (49., 53.), Götze (55.)

Szombat:
1. FC Nürnberg-Borussia Mönchengladbach, 15:30 ó
FC St. Pauli-SC Freiburg, 15:30
VfB Stuttgart-FSV Mainz 05, 15:30
Werder Bremen-1899 Hoffenheim, 15:30
VfL Wolfsburg-Bayern München, 15:30
FC Schalke 04-Hamburger SV, 18:30

Vasárnap:
Eintracht Frankfurt-Hannover 96, 15:30
1. FC Kaiserslautern-1. FC Köln, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik