Élet-Stílus

IPhone-nal forgat a világhírű rendező

Park Csan-vuk iphone-nal rendezett egy harmincperces rövidfilmet.

Az új médium technikai lehetőségeit akarta kihasználni, ezért forgatta legújabb rövidfilmjét iPhone-nal – mondta Park Csan-vuk nemzetközi hírű filmrendező új produkciója dél-koreai bemutatója előtt.

Az Oldboy és a Szomjúság cannes-i fesztiváldíjas alkotója testvérével, az ugyancsak filmrendező Park Csan-kjonggal készítette a Paranmandzsang (Az élet hullámhegyei és -völgyei) című filmet, amely műfajilag a horror és a fantáziafilm elemeit ötvözi, ugyanakkor a humor sem hiányzik belőle.

A harmincperces produkció 133 ezer dolláros (28 millió forintos) költségvetésének egy részét az iPhone dél-koreai forgalmazója állta, amely tavaly rövidfilmfesztivált is rendezett az okostelefonnal forgatott produkciók számára az ázsiai országban.

A 48 esztendős filmes és öccse két telefont használt a film forgatására, de a munkában közreműködő stábtagok is készítettek iPhone-jaikkal saját szemszögükből felvételeket, amelyek közül némely olyan izgalmasnak bizonyult, hogy belekerült a filmbe.

“Ugyanúgy forgattunk, mintha mozifilmet készítenénk, csak kisebb kamerával. Azt akartuk, hogy a jelenetek dinamikusak legyenek, és ki tudtuk aknázni az iPhone kamerájának spontaneitását és mozgékonyságát” – magyarázta a rendező.

Mint mondta, a kérdéses produkció természetétől függ majd, hogy ismét forgat-e készülékével. De hozzátette: szerinte semmiféle újgenerációs okostelefon nem szárnyalhatja túl a filmet magát.

“Az okostelefonokkal forgatott filmek talán több érdeklődést váltanak ki pillanatnyilag. De ahogy telik az idő, a filmvásznon megjelenő történetek és színészek sokkal fontosabbak lesznek” – jósolta Park Csan-vuk, akinek rövidfilmje január 27-én kerül a dél-koreai mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik