Élet-Stílus

Viharos szél hoz havat

Csütörtökön egyre többfelé várható csapadék, eleinte eső, később hó, a szél viharossá fokozódik: az ország nagy részén 90-100 km/órás lökésekre kell számítani. A hőmérséklet a reggeli 5-12 fokról 0-+7 fokra csökken.

Csütörtök estig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmenetileg szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Több helyen valószínű csapadék: kezdetben eső, zápor, majd egyre nagyobb területen az esőt hózáporok váltják fel.

Az érkező hidegfront mentén zivatar is kialakulhat. Szerdán a délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz, csütörtökön reggel azonban a szél északnyugatira fordul, és sokfelé viharossá fokozódik – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A legerősebb széllökések a Dunántúlon néhol a 100 km/órát is meghaladhatják. Az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország hét régiójából ötben narancsriasztást adott ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, Sopron térségében és az Északi-középhegység völgyeiben lehet hűvösebb. A hőmérséklet csütörtökön napközben csökken. A reggeli 5, 12 fokról kora délutánra 0,+7 fokra esik vissza.

Viharos szél hoz havat 1Pénteken továbbra is sokfelé lesz viharos az északnyugati szél, de számottevő csapadék ekkor már nem lesz, több órára kisüt a nap. A hétvégén változékony időre van kilátás, sokfelé várható csapadék: keleten havazás, nyugaton eső, átmenetileg ónos eső valószínű. A jövő hét elején felszakadozik a felhőzet, többórás napsütésre és szórványos hózáporokra lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik