Élet-Stílus

A River Plate nyerte a „szuperklasszikust”

A legnagyobb argentin rangadón a River Plate egy góllal legyűrte a Boca Juniorst. A hazai diadal értékét növeli, hogy a „Milliomosok” hét nyeretlen meccs után először tudtak győzni – rögtön a legnagyobb rivális ellen. Videó.

A híres-hírhedt Superclasicót beárnyékolta némileg, hogy mindkét gárda szenved az idei Aperturában. A 14. forduló előtt az éllovas Vélez Sarfield kilenc ponttal vezetett a jó rajt után megtorpanó River, és tízzel a Boca előtt.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, de a vendéglátók tértek hamarabb magukhoz, s ostrom alá vették Javier Garcia kapuját. Pavone fölé szállt bombája után a 19. percben a fiatal Lamela lőtt két finom csel után kevéssel fölé, majd két perccel később remek labdával tálalt Ferrari elé, aki viszont öt méterről az égbe helyezett – ez volt az első játékrész legnagyobb helyzete egyben, a 25. perctől ugyanis ismét a középpályás tusakodás vette át a szerepet.

A River Plate nyerte a „szuperklasszikust” 1

A házigazdák a második félidőt is jobb ritmusban kezdték, a River legjobbja, Lamela szabadrúgásból tornáztatta meg Garciát; az 53. percben viszont a vezetést is megszerezte a hazai csapat: szöglet után Maidana fejelt a hálóba. A gól után a hazai csapat kontrákra rendezkedett be, ellenben a Boca hiába lépett fel támadóbban, a nagyobb helyzetek így is a rivális előtt adódtak.

River Plate-Boca – összefoglaló:


A következő fordulóban az Arsenalt fogadó Boca ezzel visszaesett a 15. pozícióba, míg a San Lorenzóhoz látogató a River nyolcadik. A meccs után a Boca szakvezetője, Claudio Borghi felajánlotta lemondását, a vezetőség a héten dönt a szakember sorsáról.

Apertura, 14. forduló:
River Plate-Boca Juniors 1-0 (0-0)
Buenos Aires. Vezette: Baldassi
River: Carrizo – Ferrari, Maidana, J. Ferrero, Román – Almeyda – Acevedo, Pereyra (Arano, 67.) – Lamela – Ortega (Buonanotte, 73.), Pavone (Funes Mori, 82.)
Boca: García – Cellay, Caruzzo, Insaurralde, C.Rodríguez – Méndez (Monzón, 63.), Battaglia, M. Giménez – Riquelme (Chavez, 46.) – Mouche (Viatri, 64.), Palermo

Az élcsoport:
1. Vélez Sarsfield 30 pont (23-8), 2. Estudiantes 30 (19-6), 3. Arsenal 25, 4. Newell’s Old Boys 22 (12-8), 5. Colón 22 (17-21),…8. River Plate 21 (14-12),…15. Boca Juniors 17 (16-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik