Élet-Stílus

Magyarország legegészségesebb városa

A jubileumi V. Egy csepp Világnapon dőlt el, melyik magyar város kaphatja a megtisztelő címet.

A Házipatika.com számolt be arról, hogy vasárnap immár ötödik alkalommal is megrendezésre került az Egy csepp Világnap a Syma rendezvénycsarnokban, ahol részt vettek hazai sztárok és meghívott vendégek is. Az ismert arcok egymást váltották a színpadon, többek között megjelent az Egy csepp Alapítvány alapítója, Erős Antónia is, aki a rendezvényre ikreit is magával hozta.

A rendezvény csúcspontjaként kihirdették az Egy Csepp Teszt (ECSET) programsorozat győzteseit is – számol be a Házipatika. Az eredmények összesítése után a Legkészségesebb polgármesteri hivatalnak járó emlékplakettet Szolnok, a Sajtódíjat pedig Eger városa kapta. 2010 legegészségesebb magyar városa pedig Szeged lett, amely mostantól egy évig birtokolhatja a megtisztelő címet.

Az Egy Csepp Alapítványt Erős Antónia hozta létre még 2005-ben azért, hogy ily módon minél több emberrel megismertesse a cukorbetegséget és felhívja a figyelmét a betegség veszélyeire. Antónia 1995 óta cukorbeteg, inzulinnal kezeli magát, és vallja, hogy lehet élni cukorbetegen is egészségesen, csak oda kell figyelni. A programok létrehozásával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a cukorbetegség korai felismerése és kezelése mellett küzd.

AJÁNLOTT LINKEK:

Olvasson még többet az Egy csepp Világnapról! (Házipatika)
Egy csepp Figyelem Alapítvány (egycseppfigyelem.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik