Élet-Stílus

Belehallgathatunk az új Quimby-számokba

Jelenleg a keverési munkák folynak és legkésőbb december közepéig jelenik meg az új Quimby-lemez – tudta meg a FigyelőNet az együttes egyik vezetőjétől, de addig is belehallgathatunk a koncerteken játszott számokba.

Már nagyon közel áll a befejezéshez az új lemez, jelenleg a keverési fázisnál tartanak – mondta el a FigyelőNetnek Varga Livius, a Quimby ritmusszekciójáért felelős fontembere. Ez a mostani már egy teljes lemez lesz 16 teljesen új számmal, nem úgy, mint az előző, amelyen pár új szám mellett sok feldolgozás volt. Legkésőbb a december 17-i Pecsa-koncertre kijön az új lemez, de az új számok közül 4-5-öt már tesztelték az eddigi koncerteken is.

Livius szerint ha kijön majd a lemez, akkor szinte újra kell tanulni, mert magukban is tudatosítaniuk kell, hogy a különböző verziók közül melyiket tartották meg a végleges dalokban. Így az új anyagot egyben várhatóan csak kora tavasszal játsszák majd el nagy közönség előtt is.

Az új számokról addig is találtunk pár koncertvideót, amit rajongók tettek fel. Ebből a legígéretesebbnek a Jekyll és Hyde rockabillys skahimnuszos beindulás tűnt, amelyben külön értékeltük a hangsúlyos fúvós hátteret. De a bólogatásra ösztönző sanzonos Amit kergetek is felkerülhet a kedvencek közé. Livius rapes kántálását leginkább a Leszek ma én a tiéd című húzósabb rockszámként felkonferált számban élvezhetjük, míg a Múló idő sramlis valceres umcacájára valószínűleg lóbáljuk majd még a söröskriglijeinket (fesztiválon inkább műanyagpoharunkat).

Minden estre már nem kell sokáig várnunk, hogy jó minőségben is meghallgathassuk a számokat, addig is itt a lehetőség, hogy a koncerteken felvett videókból egy kis ízelítőt kapjunk.
Jekyll és Hyde

Amit kergetek

Leszek ma én a tiéd

Múló idő

Lexikon

Tagok: Kiss Tibor – gitár, ének, mandolin, zongora, Varga Livius – ütőhangszerek, rap, vokál, Mikuli Ferenc – basszusgitár Balanyi Szilárd – zongora, orgona, szintetizátor, vokál Gerdesits Ferenc – dob, Kárpáti József – trombita

19 éve alakult Dunaújvárosban a Quimby, amelyben akkor a jelenlegi felállásból csak Kiss Tibor, Varga Livius és Mikuli Ferenc szerepelt. Eleinte kizárólag angol nyelvű számokat írtak, de miután a két vezéregyéniség Kiss Tibi és Varga Livius három hónapra New Yorkba utazott, visszatérésüket követően már magyarul jelentetik meg első CD-jüket, a Majom-tangót. A hírnevet a Quimby számára a Diligramm című lemezük hozta meg, amely 1998 tavaszán az év albuma lett. Eddigi legnagyobb közönségsikerük pedig az 1999 novemberében megjelent Ékszerelmére című album volt. 2001-ben remixlemezzel jelentkeztek Morzsák és Szilánkok címmel. Mindeközben több személycsere is történt. Kikerült a zenekarból Kiss Tibi bátyja Kiss Endre (még a Majom-tangó előtt), helyére a balatonfüredi születésű billentyűs, Balanyi Szilárd lépett. Medve Ákos dobos helyére Gerdesits Ferenc érkezett, a Káosz Amigoson, a következő lemezükön Molnár Tamás helyén az Andersen együttes egykori fúvósa, Kárpáti József trombitált. A Kilégzés című albumuk három év kihagyás után, 2005 novemberében jelent meg. 2009-ben megjelentettek két “kisebb” lemezt Ajjajjajj és Lármagyűjtögető címmel, amin néhány új dal, régi dalok új köntösben, valamint koncert felvételek és egy stúdió munkákat megörökítő dokumentumfilm is található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik