Élet-Stílus

Overdose a San Siróban futhat

A veretlenségét Baden-Badenben elveszítő Overdose kihagyja a párizsi versenyt, viszont a tervek szerint rajthoz áll a San Siro galopp-pályán.

Overdose nem indul a párizsi Group-1-es Prix de l’Abbaye-viadalon, mert az augusztus 29-i, Baden-Baden-i versenyét követő pihenője hosszabbra nyúlt a tervezettnél.

Mikóczy Zoltán, a 14 győzelmet és vereséget számoló magyar ló társtulajdonosa a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy a múlt hét elején Overdose elkezdte a felkészülést, és a legvalószínűbb, hogy október 17-én az 1000 méteres Premio Omenoniban fut majd legközelebb, a milánói San Siro galopp-pályán – 300 méterre a hasonló néven ismert, hivatalosan Stadio Giuseppe Meazzára keresztelt stadiontól.

„Nagyon fáj a szívünk, de jelen állás szerint nem lehetett a párizsi versenyt felelősségteljesen bevállalni, ezért töröltük a vasárnapi futamból – nyilatkozta Mikóczy.

– Pénteken ismét újrapatkolja az első lábait angol kovácsa, Stuart Packham. Reméljük, hogy az ilyenkor megszokott pataérzékenysége nem nyúlik hosszabbra egy-két napnál. Ha a patkolás nem fog ennél hosszabb leállást követelni, akkor a hátralévő idő alatt tartható a felkészítésének üteme, és felelősséggel lehet vállalni a milánói futamot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik