Élet-Stílus

Előadás közben hunyt el

Előadás közben elhunyt a debreceni Csokonai Színház fiatal színésze, Nagy László Zsolt, aki egy szegedi vendégszereplésen lett rosszul.

Balog József, a MASZK Egyesület vezetője megerősítette az FN.hu-nak, hogy a Régi Zsinagógában az egyesület 19 éve működteti befogadó színházi programja keretén belül bemutató helyét, és itt lett rosszul a 30 éves debreceni művész hétfő este, az Unokák Színháza alternatív csoport F.A.L. című produkciója közben és a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Miután közölték a halálhírt, a társulat ekképp emlékezett mega színészről: “Ha végignézünk az elmúlt évadokon, szinte nincs előadás, amely a Te alázatos, tehetséges és odaadó jelenlétedet nélkülözte volna. Szerepek peregnek előttünk, sok-sok arcod, mert mindben ott voltál Temagad”.

„A fák életteremtő, életvédő szervezetéhez kell hasonlítania a színházban minden közösségi építménynek. Gyökér a törzsért, törzs az ágakért, ág a termésért, szerves egységben egymásért, az életért teljesítik természetadta feladatukat” – mondta egykor itt e színházban egy Színész, akit Te is követni vágytál. Most egy hatalmas ág szakadt le rólunk, irtózatos sebet ejtve rajtunk. Egy ág, melyen gyönyörű hajtások voltak, és amely virágot hozott volna, ha egy irtózatos akarat nem lép közbe tegnap este Szegeden, és le nem szakítja, mintha csak egy nádszál volna. Mert valójában az – nádszál az ember, „gondolkodó nádszál” – írta Rideg Zsófia dramaturg a színház nevében.

Nagy László Zsolt 1980-ban született Püspökladányban. 2006-tól 2008-ig a Csokonai Színház stúdiósa volt, 2009-től pedig a társulat tagja.

Az elmúlt évadban láthatta őt a közönség A zöld kígyó és a Szép Liliom, a Kőrózsa betonszív című előadásokban. Korábban többek között a Ribillió Rómában, A macskák szerdája, az Úri muri, a Szegény Dzsoni és Árnika, A talizmán, Csattanuga Csucsu, az Oblom-off, a Krisztus oratórium, az Egy szerelem három éjszakája és a West Side Story előadásokban nyújtott prózai és táncos alakításai révén szeretette meg őt a közönség és a társulat.

Előadás közben hunyt el 1

A debreceni Unokák Színháza és a KonzervArtaudrium Színházi Műhely társulatának is tagja volt – írja a Csokonai Színház honlapja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik