Élet-Stílus

Rossi vasárnap árulja el jövőjét

Valentino Rossi a gyorsasági motoros-vb vasárnapi Cseh Nagydíja után közli, hogy 2011-től hol folytatja pályafutását. A MotoGP címvédője valószínűleg a Ducatihoz igazol.

A 31 éves, hétszeres MotoGP-első, összességében kilencszeres világbajnok olasz versenyzőnek a szezon végén jár le jelenlegi szerződése a Yamahánál, s a Ducati istálló korábban már jelezte, hogy szeretné leigazolni a kilencszeres világbajnok sztárt.

Rossi váltását megerősíteni látszik, hogy Casey Stoner nyilvánvalóvá tett: az idény végén elhagyja az olaszokat, és a Honda versenyzője lesz.

Az ausztrál távozása nyomán megürülő hely elősegítheti, hogy teljesüljön sok olasz drukker álma – a legjobb olasz pilóta terelgetheti majd a legjobb olasz motort. Augusztus elején a Ducati cáfolta ugyanakkor, hogy megszerezte volna az olaszt.

„A vasárnapi verseny után már mindenki tudni fogja, mihez kezdek 2011-től” – árulta el Rossi a riportereknek, majd egy viccet is megeresztett aktuális munkaadója felé. „Ha én lennék a Yamaha, kipróbálnám magam. Mindenesetre attól is függ a döntésem, hogy milyen lesz a brnói verseny.”

Rossi korábban bejelentette, hogy sem a Forma-1-ben, sem a raliban nem szeretne rajthoz állni. A lábtörése után hat hét elteltével visszatérő klasszis aligha védheti meg címét, bár javuló formát mutat. Németországban negyedik lett, az Egyesült Államok Nagydíján remek versenyzéssel lett harmadik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik