Élet-Stílus

Ökorandi a Tisza-parton

Már nem kell várni két hónapot sem és indul Magyarország első fenntartható fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. (SZIN)

A szegedi fesztivál évek óta feladatának tartja, hogy a környezetvédelem fontosságát a látogatókkal is megismertesse. Épp ezért évről-évre bővülnek a környezettudatos életmódhoz és a környezetvédelemhez kapcsolódó programok a fesztivál ökomenüjén. Nem lesz ez máshogy a 2010-ben sem, a megszokott zöld lehetőségek mellett többek között olyan újításokkal készülnek a szervezők, mint a RE:kocsma, klíma kapszula, vagy a faszépségverseny.

A fő irányvonal – vagyis a környezettudatosság – tehát idén sem változik majd Szegeden, de a 2010-es fesztivál lesz üzente is, méghozzá a klímaváltozás. Ennek oka, hogy nem sokkal a SZIN után kezdetét veszi majd Koppenhága folytatásaként, a mexikói klímakonferencia. Ide, a maga módján a SZIN is szeretné eljuttatni a fesztiválozókkal közösen kialakított ötleteit, javaslatait.

A megszokott RE:pohár, a telekocsi rendszer és a szelektív hulladékgyűjtés mellett, idén újítás lesz a RE:kocsma, a klíma kapszula és a bringa-színpad is, ahol a fesztiválozók tekerhetik össze a színpad energiaszükségletét.

Ajánlott linkek:

SZIN program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik