Élet-Stílus

Befestik a Nyugati aszfaltját

Az első 3D City Graph-X fesztiválon a térhatású aszfaltfestmények mellett, napközben BMX-bemutatók, breaktáncosok, esténként dj-szettek várják az érdeklődőket.

Magyarországon egyelőre még nem túl ismert művészeti forma a térhatású aszfaltrajz-készítés, melynek lényege, hogy a mű bizonyos szempontból olyan vizuális illúziót kelt, mintha kiemelkedne az aszfalt síkjából: mintha valós mélységet és magasságot jelenítene meg. A legelső 3D City Graph-X fesztivál díszvendége egyenesen Berlinből érkezik. Christiane Jessen-Richardsen a térhatású aszfaltrajzolás egyik legelismertebb képviselője. Több nyugat-európai várost díszitett már.

A német művész mellett péntek délelőtt a magyar csapatok – a Neopaint, a Kutyarúzs és a Color Brigade – is munkához láttak, így másnap délutánra már a kész alkotásokkal találkozhat a közönség.A helyszínen felépített nagyjából 40 méter hosszúságú graffiti-falra a műfaj ismert hazai képviselői festenek. De nemcsak a vizuális utcai művészetek képviselői vesznek azonban részt a fesztiválon: napközben BMX- és breakdance-produkciók, esténként pedig élő dj-szettek szórakoztatják a látogatókat.

A háromnapos rendezvény alkotásai vasárnap estig tekinthetők meg.

Ízelítőül néhány igen profi 3D-s alkotás Julian Beevertől:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik