Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Ghánát szerették volna az angolok

A németek fiatal kapusa nem tart az esetleges büntetőpárbajtól; az angolok Németország helyett inkább Ghánával játszottak volna a nyolcaddöntőben; Észak-Korea szakvezetője reméli, hogy otthon szeretettel fogadják őket. Hírek.

Neuer nem fél a tizenegyesektől

Egyáltalán nem fél az esetleges tizenegyes párbajtól Manuel Neuer, az angolok elleni nyolcaddöntőre készülő német labdarúgó-válogatott kapusa. „Természetesen reméljük, hogy a büntetőkre nem kerül sor, már előbb eldől a mérkőzés, de azért erre a forgatókönyvre is készülünk. Bízom magamban a tizenegyeseket illetően” – fogalmazott a Schalke fiatal kapusa, aki jelezte: biztosan nem fognak a tizenegyesekre játszani.

Japán a támadófutball híve

„A csapatjátékunk alakul, a dánok elleni mérkőzésen nem akartam ezt a folyamatot megakasztani azzal, hogy védekezünk, ezért támadó felfogású együttest küldtem a pályára” – reagált arra felvetésre a kapitány, Okada Takesi, hogy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, mégis mentek előre a japánok, akik 3-1-re verték Dániát.

Megcsináltunk - mondhajták a nyolcaddöntős japánok (MTI/EPA)

Megcsináltunk – mondhatják a nyolcaddöntős japánok (MTI/EPA)

Az angolok a ghánaiakkal játszottak volna

Jermain Defoe, az angolok csatára elárulta, csapattársai közül többen a németek helyett inkább a ghánaiakkal szerettek volna játszani a negyeddöntőbe jutásért. „Amikor kiderült, hogy a németekkel csapunk össze vasárnap, néhányan megjegyezték, a ghánaiaknak jobban örültek volna, noha őket is tiszteljük. A németek nagyon jól szervezettek, jó formában futballoznak. De a miénk is nagy csapat” – így Defoe.

Nem félnek a hazatéréstől

Kim Jong Hun, a világbajnokságon már biztos kieső észak-koreai válogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy a csapatnak otthon meleg fogadtatásban lesz része. Kim arra számít, hogy tárt karokkal várják majd őket, noha a várakozások nem „találkoztak” a dél-afrikai eredményekkel. A brazilok ellen ugyan helyenként jól játszott a gárda, és „csak” 2-1-re kapott ki, ám ezt követően jött a portugálok elleni csúfos, 7-0-s vereség.


Búcsúzik a kameruni kapitány

A harmadik mérkőzésükön is vesztes (1-2), így az E csoport küzdelmeit pont nélkül záró afrikaiak szövetségi kapitánya, Paul Le Guen bejelentette, hogy szerződése lejár, s távozik posztjáról. Lapértesülések szerint ausztrál szövetségi kapitány lehet.

Song rekorder lett

Az afrikai labdarúgók közül elsőként szerepelt négy vb-n is a kameruni Rigobert Song, aki csereként lépett pályára Hollandia ellen. A 33 éves futballista 1994-ben, az Egyesült Államokban, 1998-ban, Franciaországban és 2002-ben, Japánban és a Koreai Köztársaságban szerepelt vb-n, összesen kilenc mérkőzésen lépett pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik