Élet-Stílus

Nem jutott tovább az U19-es válogatott

Csoportjában csak a harmadik lett a tatabányai selejtezőn, így nem jutott ki a franciaországi Európa-bajnokságra az U19-es magyar labdarúgó-válogatott.

A hazai rendezésű elitkörben szereplő négyesből az első helyezett portugál korosztályos nemzeti csapat kvalifikálta magát a franciaországi kontinensbajnokságra, miután a szombati zárófordulóban 3-2-re legyőzte Szapor Gábor szövetségi edző csapatát.

A magyar csapat hátrányból fordított, Kulcsár szabadrúgásból, illetve Skriba tizenegyesből szerzett góljával 2-1-re vezetett, de a folytatásban csak a portugálok találtak be a kapuba, a győztes gólt Nelson Oliveira szerezte egy közeli fejessel. Portugáliához hasonlóan szintén 7 pontot gyűjtött a Telkiben a románokat 2-0-ra verő görög együttes, ám mivel kevesebb gólt lőtt, legfőbb vetélytársa mögé szorult.

A 19 éven aluliakból álló magyar válogatott a portugálok előtt a nyitónapon kikapott a görögöktől (0-1), míg a második játéknapon a pont nélkül zárt románokat legyőzte (3-0).

„Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a második játékrészben azonban elfáradtunk. Az első két portugál gólt mi hoztuk össze, ezért is nagyon fájó a vereség. Azt el kell ismerni, hogy a portugál válogatottat jelenleg jobb képességű játékosok alkotják, ezzel együtt, ameddig bírtuk erővel, jól ment a játék, és csak ezt követően kerekedett fölénk ellenfelünk” – nyilatkozta az MLSZ honlapjának Szapor Gábor.

U19-es Eb-selejtező, 3. forduló:
Magyarország-Portugália 2-3 (2-2)
Gól: Kulcsár (27.), Skriba (32., 11-esből), ill. Agra (21.), Alex (43.), Oliveira (60.)

Görögország-Románia 2-0

Végeredmény:
1. Portugália 7 pont (7-4)
2. Görögország 7 (4-1)
3. Magyarország 3
4. Románia 0

A selejtezőcsoportból Portugália jutott tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik