Élet-Stílus

Benzema is érintett a francia szexbotrányban

A szerda esti BL-mérkőzésre készülő Franck Ribéry és Sidney Govou mellett Karim Benzema és Hatem Ben Arfa is érintett lehet abban a skandalumban, amely lázban tartja szinte egész Franciaországot.

A vasárnap kirobbant botrány középpontjában a párizsi Cafe Zaman éjszakai mulató áll, ahol – a nyomozás fejleményei szerint – több kiskorú prostituált dolgozik. Egyes profi francia labdarúgók állítólag gyakorta megfordulnak a szórakozóhelyen.

A sztorit az M6 televíziós csatorna kürtölte világgá, míg vasárnap a Lepoint.fr meg is nevezte az egyik, egyelőre csak tanúvallomásra behívott labdarúgót – Govou-t. Nem sokkal később a L’Equipe jóvoltából Ribéry érintettségére is fény derült, míg kedden a Le Parisien némileg ködösítve megnevezett további két labdarúgót: az újság szerint egyikük Spanyolországban szerepel, a másik pedig Franciaország egyik déli csapatában.

A nyilvánosságot nem vállaló francia törvényszéki források ezt követően kiszivárogtatták, hogy a Real Madridot erősítő Benzema és a marseille-i Ben Arfa a másik két, tanúskodásra felkért sportoló. A labdarúgók ügyvédjei rendre tagadják, hogy szimpla tanúvallomásnál többről lenne szó. A futballisták közül Ben Arfa személyesen cáfolta, hogy kliense lett volna a lokálnak, míg Benzema ügynöke, Karim Djaziri a LePost.fr-nek úgy fogalmazott, hogy „Karimot egyelőre nem vallatták, köze nincs ehhez az ügyhöz.”

A liliomtiprás gyanújába keveredő Ribéry részben megnyugodhat, ugyanis a prostituált megerősítette történetét.

A lány vallomása szerint az eset idején még valóban nem múlt el 18 éves, de a középpályásnak hazudott a korát illetően. A Bayern München szélsője korábban beismerte, hogy kapcsolatba került a lánnyal, azonban a vádakat, miszerint tudott volna arról, hogy a prostituált nem töltötte be 18. életévét, határozottan cáfolta. A francia törvények szerint a 27 éves sportolót 45 ezer eurós büntetés mellett akár hároméves szabadságvesztésre is ítélhették volna. A futballista házas és két kislánya van. A lány vallomása szerint a csatárral még 2008-ban, 16 évesen került kapcsolatba.

A francia szövetség (FFF) higgadtan kommentálta a történteket, s egyelőre nem tervez lépéseket. A francia vb-szereplést igencsak idézőjelessé tenné, ha a csapat négy remek játékosa nélkül utazna Dél-Afrikába, így nem véletlen, hogy „a szövetség hisz az ártatlanság védelmében és a francia igazságszolgáltatásban. Mivel az ügyre nincs rálátása, a szövetség csak a hivatalos vizsgálatok eredményének ismeretében foglal majd állást”. Azaz valószínűleg a világbajnokság után.

A botrány nyomán négy embert letartóztattak, köztük a Zaman tulajdonosát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik