Élet-Stílus

Az Inter az első elődöntős – videó

A Bajnokok Ligája negyeddöntőiből a milánói együttes jutott elsőként a legjobb négy közé, a Mourinho-alakulat összességében könnyedén lépett túl a CSZKA Moszkván. Ezúttal is Sneijder volt az olaszok hőse.

Még be sem melegedtek a csapatok, máris vezetést szerzett az olasz bajnok. A 6. percben Militót a tizenhatos előterében buktatták az orosz védők. A
szabadrúgást Sneijder ellőtte a felugró sorfal alatt, a középre tartó,
Hondán irányt változtató labda megtévesztette a Milánóban bravúrokat
bemutató Akinfejevet.

A gól megfogta az oroszokat, akik az első félórában egy jobb alsó sarok mellett elsuhanó Necid-lövés kivételével csak szabadrúgásból veszélyeztették Julio Cesar kapuját. Ám Honda (kétszer) és Mark Gonzalez próbálkozása is messze elkerülte a kaput. Ezt követően viszont a CSZKA játéka javult, igaz, első komoly helyzetéhez kellett a teljes olasz védelem asszisztálása is. Mamajev egyedül maradt a brazil kapussal, de hibázott, akárcsak a 34. percben Dzagojev, aki méterekről lövés helyett az elcsúszást választotta.

A hajrában Milito ugrott ki az orosz védők között, de elkapkodta, míg az utolsó percekben a csereként beállt Odiah unta meg a társak teketóriázását, messziről lőtt, s labdája alig kerülte el a kaput.

CSZKA-Inter – Sneijder gólja:

Térfélcsere után várható volt a moszkvai rohamok folytatása, ám a 49. percben Odiah Eto’o elleni buta szabálytalansága megpecsételte az oroszok sorsát. A nigériait kiállították, s a megfogyatkozott CSZKA előtt lehetetlen feladat tornyosult: tíz emberrel három gólt lőni az Internek. Ehhez képest az oroszok nem szeppentek meg, az 57. percben például egy jobboldali ívelés után Gonzalezt egyedül hagyták a tizenhatos bal oldalán, a chilei lövését azonban védte Cesar.

A maradék félórában már egyértelműen az olaszok játszottak fölényben, igaz, az Inter nem erőltette a góllövést. Ennek ellenére ziccerben Milito, majd az átlövésekkel próbálkozó Sztankovics (kétszer) is növelhették volna a különbséget. Az utolsó tíz percben az Inter még inkább tartalékolt, a moszkvaiak pedig majdnem megbüntették a kényelmes vendégeket. Az utolsó mozdulattal viszont Dzagojev és Guilherme is hibázott.

bajnokok ligája

Negyeddöntő, visszavágó:
CSZKA Moszkva (orosz)-Inter (olasz) 0-1 (0-1)
Moszkva, Luzsnyikij Stadion. Vezette: Lannoy (francia)
Gól: Sneijder (6.)
Sárgalap: Odiah (38.), Mamajev (62.), illetve Sztankovics (16.)
Kiállítva: Odiah (49.)
CSZKA: Akinfejev – A. Berezuckij, V. Berezuckij (Odiah, 14.), Ignasevics, Scsennyikov – Mamajev, Honda (Rahimic, 77.), Semberas, Mark Gonzalez – Dzagojev – Necid (Guilherme, 71.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Samuel, Lúcio, J. Zanetti – Cambiasso, Sneijder, Sztankovics – Pandev (Chivu, 63.), D. Milito (Balotelli, 74.), Eto’o.
Lövések (kapura): 14(3), illetve 16(7)
Szögletek: 3, illetve 2
Szabálytalanságok: 14, illetve 14
Labdabirtoklás: 50%, illetve 50%
Továbbjutott: az Inter 2-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik