Élet-Stílus

Vízben szülés

A vízben szülés lényege, hogy megkönnyítsék, és kevésbé fájdalmassá tegyék az anyuka számára a csöppség világra hozását.

Az egyik leggyakoribb alternatív szülési mód a vízben való szülés. Általában azok választják ezt a megoldást, akik már átestek egy vajúdáson, és a szülés előtt jó hatással volt rájuk a vízben való ülés.

A víz tulajdonképpen meggyorsítja a szülés folyamatát, és az egész vajúdás sokkal kevésbé fájdalmas, gyakran nincs szükség fájdalomcsillapítóra sem. Ennek oka az, hogy a kismama a langyos vízben jobban ellazul, könnyebben vált pózt a felhajtóerő miatt, a méhizomzat jobban ellazul.

A baba szempontjából is több előnye van a vízben szülésnek, mert egyrészt a mama nyugalma rá is átragad, másrészt sokkal kevésbé ijesztő a gyermek számára a világrajövetel, hiszen a víz kevésbé durva közeg számára az anyaméh után, mint a szabad levegő. Sokan tartanak attól, hogy ennél a módszernél a baba megfulladhat, pedig ez teljesen kizárt, mert az újszülött akkor kezd el lélegezni, amikor először érintkezik a levegővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik