Élet-Stílus

Parádézott a Real, megizzadt a Barca – videó

Folyatódik a páros vetélkedő a spanyol bajnokságban: az üldöző Real Madrid és a címvédő Barcelona is győzelemmel tudta le a 24. fordulót.

Időben elsőként a Real Madrid igyekezett feladni a leckét a bajnoknak – a fővárosiak Teneriféről távoztak három ponttal, s ezúttal a mutatott játékra sem lehetett panasz.

A házigazdák ugyan merész felállással és bátor játékkal próbálták meglepni a madridiakat, ám a kontrákra spekuláló nagycsapat két Higuaín-találattal könnyed előnyt szerzett – még a szünet előtt. Ayoze ugyan fejjel szépített, ám Kaká, majd büntetőből Ronaldo eldöntötték a mérkőzést, a hajrában Raúl egy lehervadt csapat ellen állította be a végeredményt.

A Real növekvő potenciálját mi sem jelzi jobban, hogy az elismerten erős kezdőcsapat mellett a padról beugró játékosai is remek formát mutatnak. A portugál büntetője előtt ugyanis Van der Vaart harcolta ki a szituációt (Luna csak kézzel tudott szerelni), míg az utolsó gól a két friss erő, a holland és a kíméletlenül eredményes Raúl dicsérete.

Tenerife-Real Madrid – összefoglaló:

Legfőbb riválisával ellentétben a Barca volt már meggyőzőbb, ám a Mallorca elleni szoros eredmény megtévesztő: a gránátvörös-kékek megérdemelt győzelmet arattak. Az első félidőt végigtámadó barcelonaiak a második játékrészben még magasabb sebességre kapcsoltak, s Pedro akciója révén kerültek előnybe.

A csereként a szünetben bevetett, Obinna passzát kihasználó Valdo az első komolyabb vendéghelyzetből egyenlített, ám a ziccereivel ezúttal elég pazarlóan bánó bajnokcsapatban volt annyi erő, hogy szinte rögtön válaszoljon.

Barcelona-Málaga – összefoglaló:

A visszatérő Dani Alves okos passza után Messinek csak annyi dolga volt, hogy az üresen maradt kapuba passzoljon. A két nagy között maradt a kétpontnyi különbség – a versenyfutás folytatódik.

primera división, 24. forduló

Tenerife-Real Madrid 1-5 (0-2)
Heliodoro Rodríguez stadion, 22 123 néző.
Vezette: Ramírez Domínguez
Gól: Ayoze (46.), illetve Higuaín (28., 41.), Kaká (47.), C. Ronaldo (79., 11-esből), Raúl (91.)
Tenerife: Aragoneses – Bertrán, Martínez (Omar, 60.), Luna, Sicilia – Ricardo, Richi (Dinei, 67.) – Juanlu (Mikel Alonso, 81.), Alfaro, Ayoze – Nino.
Real Madrid: Casillas – Ramos, Albiol, Garay, Marcelo – Lass, Xabi Alonso (Diarrá, 82.), Granero (Van der Vaart, 74.) – Kaká, C. Ronaldo – Higuaín (Raúl, 77.).

Barcelona-Málaga 2-1 (0-0)
Camp Nou, 64 837 néző. Vezette: Rubinos Pérez
Gól: Pedro (68.), Messi (83.), illetve Valdo (80.)
Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Busquets, Xavi, Iniesta – Messi, Ibrahimovic, Pedro (Bojan, 85.).
Málaga: Munúa – Gaspar, Stepanov (Edu Ramos, 17.), Weligton, Torres (Valdo, 46.) – Juanito, Toribio – Fernando, Baha (Forestieri, 71.), Duda – Obinna.

Getafe-Zaragoza 0-2 (0-2)
Gól: Suazo (3., 20.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 61 pont, 2. Real Madrid 59, 3. Valencia 46 (23 mérkőzés), 4. Sevilla 42 (23), 5. Deportivo 38 (23), 6. Mallorca 37 (23), 7. Bilbao 36 (23)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik