Élet-Stílus

Nálunk tankolnak a szlovákok

A drasztikus magyar benzináremelés ellenére továbbra is Szlovákiából járnak Magyarországra tankolni, hiszen ott 1,40 euróért árulják az üzemanyag literjét, s így az itteni benzin 320 forintért még mindig olcsóbb.

Remitzky Zoltán, a határ menti Szob polgármestere elmondta, a benzinturizmus eddig Szlovákiából irányult a magyar oldalra, a szobi üzemanyagtöltő állomáson például rendszeresen tankolnak a határ túloldaláról, Szalkáról, Helimbáról, Bajtáról üres tankkal érkező szlovák rendszámú kocsik.

Úgy vélte, a határ közelében élő szlovákiai autósok családi költségvetésében ezek a kirándulások egyébként is fontos szerepet játszanak. Nemcsak a tankot töltik fel, a benzinbeszerzést gyakran egyéb háztartási cikkek és élelmiszerek vásárlásával is összekötik, hiszen ezek a váci, a fóti és a dunakeszi bevásárló központokban alacsonyabb áron kaphatók, mint Szlovákiában.

A polgármester hozzátette: korábban gyakran átjártak a határ menti településekről alkalmi munkát végezni szlovákiai mesteremberek is, ám ez mára megszűnt, mivel a gazdasági válság következtében Magyarországon is kevesebb az építkezés, s mindkét oldalon magas a munkanélküliség. A 4000-es lélekszámú Szobon például jelenleg 120 regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik