Élet-Stílus

BL: tönkreverték otthon a Juventust

Hiába szerzett vezetést az olasz csapat, esélye sem volt a Bayern Münchennel szemben, és kiesett a BL-ból. A Milan nagy nehezen hozta a papírformát, Ronaldo duplázott a Realban, Owen pedig hármat vágott a Wolfsburgnak. 12 hely már elkelt a legjobb 16 között.

Torinóban rendezték meg a keddi Bajnokok Ligája játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt rangadóját. A Juventus-Bayern-összecsapás tétje az A csoport második, továbbjutást érő helyének a megszerzése volt.

A mérkőzés végeredménye egy percig nem forgott veszélyben, mert a Juve-játékosok, mintha maguk sem akarták volna elhinni, hogy a hétvégi Inter-verést követően megtréfálhatja őket a német csapat. A hazaiaknak ráadásul már egy döntetlen is elég lett volna a 16 közé jutáshoz.

Felrobbant a Stadio Olimpicó, amikor Trezeguet egy borzalmas Demichelis-hibát követően megszerezte a vezetést, de a németeken látszott, hogy nem estek kétségbe. A kapus Butt tizenegyesével félóra elteltével egyenlítettek, majd teljesen beszorították ellenfelüket.

Ciro Ferrara lehozta a szünetben Del Pierót, a Juve innentől kezdve arra játszott, hogy egy döntetlennel kihúzza a meccset, és a Bordeaux-val együtt továbblép a csoportból. A németek másképp gondolták, és három további góllal kiütötték a végére teljesen megroggyanó házigazdát. Jellemző a németek fölényére, hogy Butt kapuját a Trezeguet-gólt leszámítva egyetlen egy hazai lövés nem találta el.

A csoport második meccsén a Maccabi Haifa hatodik meccsét is elbukta a Bordeaux ellen, és pont nélkül búcsúzott a sorozattól.

A B csoportban a Manchester United már továbblépett, a második helyért pedig a VfL Wolfsburg és a CSZKA Moszkva küzdött. A német és az orosz csapat azonos pontszámmal állt, az egymás elleni összecsapások eredménye pedig a Wolfsburgnak kedvezett, így a moszkvaiaknak több pontot kellett szerezniük a Besiktas vendégeként, mint a Wolfsburg hazai pályán a Manchester United ellen.

A németek az első félidőben lefocizták a tartalékosan, egyetlen védővel kiálló angol bajnokot, de a helyzeteket kihagyták, és a másik kapunál Owen büntetett. A fordulás után a MU otthonában is betaláló Dzeko egyenlített, és a Wolfsburg maradt továbbra is fölényben. A felforgatott United-védelem állta a rohamokat, és a nyáron igazolt Owen két újabb kontragóllal kiejtette a farkasokat.

BL: tönkreverték otthon a Juventust 1

A Besiktast idegenben verő CSZKA Moszkva jutott be a 16 közé a négyesből. A doppingbotrány nem zavarta meg az oroszokat, akik jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel, és 2-1-re győztek.

A C csoportban a Real Madrid megtette azt a “szívességet” az AC Milannak, hogy győzött az Olympique Marseille vendégeként, így az olaszoknak gyakorlatilag mindegy volt, milyen eredményt érnek el Zürichben, végül ott döntetlen született. A királyi gárdában duplázott Cristiano Ronaldo, a franciáknak erejéből csak az ideiglenes egyenlítésre futotta.A Chelsea és a Porto már az utolsó játéknap előtt hátradőlhetett, így már csak az volt a kérdés, hogy ki az Atléticó vagy Nicosia szerzi meg az Európa Ligát érő harmadik helyet.

A ciprusiak bravúros döntetlent játszottak a biztos csoportelsőként elsősorban a sérülések elkerülésére törekvő Chelsea vendégeként, ám így is az utolsó helyen maradtak, mivel a Porto ellen 3-0-s vereséget szenvedő Atlético elleni összevetésben alul maradtak.

bajnokok ligája, csoportkör, utolsó forduló

A csoport:
Juventus (olasz)-Bayern München (német) 1-4 (1-1)
Gól: Trezeguet (19.), illetve Butt (30., 11-esből), Olic (52.), Gomez (83.), Timoscsuk (91.)

Maccabi Haifa (izraeli)-Girondins Bordeaux (francia) 0-1 (0-1)
Gól: Jussié (13.)

Végeredmény:
1. Girondins Bordeaux 16 pont
2. Bayern München 10
3. Juventus 8
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:
VfL Wolfsburg (német)-Manchester United (angol) 1-3 (0-1)
Gól: Dzeko (56.), illetve Owen (44., 83., 91.)

Besiktas (török)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (0-1)
Gól: Bobo (86.), illetve Krasic (41.), Aldonyin (90.)

Végeredmény:
1. Manchester United 13 pont
2. CSZKA Moszkva 10
3. VfL Wolfsburg 7
4. Besiktas 4

C csoport:
FC Zürich (svájci)-AC Milan (olasz) 1-1 (1-0)
Gól: Gajic (29.), Ronaldinho (65., 11-esből)
Kiállítva: Rochat (64., FC Zürich)

Olympique Marseille (francia)-Real Madrid (spanyol) 1-3 (1-1)
Gól: Lucho Gonzalez (11.), illetve Cristiano Ronaldo (5., 80.), Albiol (60.)

Végeredmény:
1. Real Madrid 13 pont
2. AC Milan 9
3. Olympique Marseille 7
4. FC Zürich 4

D csoport:
Chelsea (angol)-APOEL Nicosia (ciprusi) 2-2 (2-1)
Gól: Essien (19.), Drogba (26.), illetve Zsevlakov (6.), Mirosavljevic (87.)

Atlético Madrid (spanyol)-FC Porto (portugál) 0-3 (0-2)
Gól: Bruno Alves (2.), Falcao (15.), Hulk (76.)

Végeredmény:
1. Chelsea 14 pont
2. FC Porto 12
3. Atlético Madrid 3
4. APOEL Nicosia 3

Eddigi továbbjutók: Bordeaux, Bayern, MU, CSZKA Moszkva, Real Madrid, Milan, Chelsea, Porto, Lyon, Fiorentina, Sevilla, Arsenal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik