Élet-Stílus

Bourges-ban vesztette el veretlenségét a Sopron

Elszenvedte első idénybeli vereségét az MKB-Euroleasing Sopron, miután szerdán 26 ponttal kikapott a francia Bourges vendégeként a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Az eddig hibátlan soproniak kellemes emlékekkel érkeztek Bourges csarnokába, ugyanis a tavaszi negyeddöntőben épp a franciák búcsúztatásával jutottak be a salamancai Final Fourba.

Székely Norbert tanítványai – akik közül hiányzott a kézműtéten átesett Jelena Milovanovics – 8-8-ig tartották a lépést a hazaiakkal, 16-8-ról is felzárkóztak. A második negyed egyértelműen a háromszoros Euroliga-bajnok házigazdáké lett, ekkor a magyarok csak 11 pontra voltak képesek. A nagyszünetben 42-25 volt az állás.

Fordulás után a bourges-iak biztosan tartották a legalább 15 pont körüli különbséget, a vendégeknél csak az amerikai Amber Holt és a szerb Maja Miljkovics nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A francia gárda egyre jobban elhúzott, s végül a vártnál simább győzelmet aratott az idény során először botló soproniak ellen.

Női EK – sSvájci diadallal nyitott a győr

Győzelemmel kezdte meg szereplését a női kosárlabda Európa Kupában a SEAT Lami-Véd Győr, amely szerdán öt ponttal nyert a svájci Sierre otthonában.
A vendégeknél a montenegrói Hajdana Radunovic 24 ponttal remekelt, míg a hazaiak magyar légiósa, Szakács Ildikó 10 pontig jutott. Tapodi Péter együttese jövő csütörtökön a francia Mondeville-t fogadja.
EK, 1. forduló, A csoport:
Sierre (svájci)-SEAT Lami-Véd Győr 61-66
(21-15, 14-12, 10-21, 16-18)
A magyar csapat legjobb dobói: Radunovics 24, Englert 15, Fűrész 12

A 2/1-es mérlegnél tartó MKB-Euroleasing egy hét múlva a spanyol Rivas Ecopolist fogadja.

női kosárlabda euroliga

3. forduló, C csoport:
Bourges (francia)-MKB-Euroleasing Sopron 82-56
(16-14, 26-11, 18-11, 22-20)
A magyar csapat legjobb dobói: Holt 13, Miljkovics 13, Krivacsevics 12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik