Élet-Stílus

Albán kézbe kerülhet az AC Milan

Rezart Taci albán olajmágnás az egyik olasz lapnak elmondta, kész akár 700 millió eurót is áldozni azért, hogy a tulajdonába kerüljön az AC Milan labdarúgócsapat.

Csakis a milánói klub tulajdonosától, Itália miniszterelnökekétől, Silvio Berlusconitól függ az üzlet létrejötte, merthogy az albán milliárdosnak – ahogy azt a La Gazzetta dello Sport című lapnak elmondta – „nem probléma” a 700 milliós vételár kifizetése.

Silvio Berlusconi ugyan tagadja, hogy meg akarna válni a klubtól, a lapértesülés szerint azonban rákényszerülhet a lépésre, miután állítólag 750 millió eurós fizetési kötelezettség terheli egy olyan korrupciógyanús ügylet kapcsán, amelyben az olasz kormányfő üzleti vállalkozásaként ismert Fininvest médiabirodalom és a Mondadori kiadóvállalat is érintett.

Új főnök érkezhet Gennaro Gattusóékhoz (MTI/EPA)

Új főnök érkezhet Gennaro Gattusóékhoz (MTI/EPA)

Rezart Taci az interjúban azt mondta, a maga részéről adott esetben olyan megoldásba is hajlandó lenne belemenni, hogy a részvények egy kisebb része Berlusconi birtokában maradjon. A Fininivest mindenesetre szükségét látta, hogy már szerdán cáfoljon. A kiadott sajtókommüniké szerint nincs semmiféle szándék a klub részvényeinek “sem teljes, sem részleges eladására”.

Úgy tudni, hogy az albán pénzemberen kívül arab befektetők is bejelentkeztek az AC Milan megvételének szándékával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik