Élet-Stílus

Benítez kiakadt a bíróra – videó

Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere a játékvezetőt hibáztatta csapata vereségét követően. A szakember két büntetőt kér számon Phil Dowdon.

A Liverpool vereséggel rajtolt a bajnokságban (a „vörösök” 2-1-re kaptak ki a Tottenham Hotspur otthonában), és Rafael Benítez emiatt elsősorban a játékvezetőt hibáztatja.

A spanyol menedzser úgy gondolja, Benoit Assou-Ekotto szabálytalanul állította meg Andrij Voronyint a tizenhatoson belül, ráadásul szerinte a védő később „kézilabdázott” is, de a büntető mind a két esetben elmaradt. (Zárójelben jegyezzük meg: a Liverpool egyetlen gólja tizenegyesből született.)

Tottenham-Liverpool 2-1

„Az első egyértelműen büntető volt, ezt mindenki láthatta, a kezezésnél is tizenegyest kellett volna adnia, de tudtuk, hogy a bíró nem fújja le…” – magyarázta dühösen Benítez, aki Phil Dowd mellett a negyedik játékvezetőt, Stuart Atwellt is kiosztotta, amiért javaslatára a vezetőbíró elküldte a kispadtól a kezezés után hevesen reklamáló Sammy Lee pályaedzőt.

„A negyedik bíró fiatal, talán túlságosan fiatal is ehhez a szerepkörhöz, kicsit le kellene nyugodnia” – tette hozzá a liverpooli tréner, aki korábban azért kritizálta Sir Alex Fergusont, mert szerinte a Manchester United skót menedzsere túl sokat foglalkozik a bírókkal…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik