Élet-Stílus

Hushovd nyert, Cancellara sárgában

A norvég Thor Hushovd nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát. Az éllovasok a mezőnyben végeztek, összetettben továbbra is az olimpiai bajnok svájci Fabian Cancellara vezet.

A csütörtöki szakaszon David Millar, Stephane Auge és Sylvain Chavanel hamar meglépett a mezőnytől. A szökevények négy percnél nagyobb előnyt nem kaptak a menőktől, 77 kilométerrel a cél előtt Amets Txurruka csatlakozott hozzájuk.

A hajrában fokozatosan csökkent a kvartett előnye, a brit Millar egyedül próbálkozott, de nem sokkal a cél előtt a mezőny befogta, és a sprinterek ismét egymás között döntötték el a szakaszgyőzelmet. A norvég Husvold a hajrában verhetetlen volt, a mezőnypontverseny tavalyi bajnoka, a spanyol Oscar Freire Gomezt megelőzve megnyerte a szakaszt.

Hsuvold hajrázott a legjobban (MTI/EPA)

Husvold hajrázott a legjobban (MTI/EPA)

A végső győzelemre is esélyesek a mezőnnyel haladtak át a célon, így összetettben továbbra is változatlan a helyzet. Cancellara vezet a két nagy esélyes, Lance Armstrong és Alberto Contador előtt.

Pénteken a Barcelona és Andorra Arcalis közötti 224 km vár a mezőnyre, s ez lesz az első hegyi szakasz, amely várhatóan jelentősen átrendezi majd az összetett élcsoportját.

Tour de France, 6. szakasz: Gerone-Barcelona, 181,5 km:
1. Thor Hushovd (norvég, Cervelo) 4:21:33 ó
2. Oscar Freire Gomez (spanyol, Rabobank) azonos idővel
3. José Joaquin Rojas (spanyol, Caisse d,Epargne) a.i.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 19:29:22 ó
2. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) azonos idővel
3. Alberto Contador (Spain / Asztana) 19 mp hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik