Élet-Stílus

Alves döntőbe lőtte a brazilokat – videó

Csalódást okoztak a selecao sztárjai a Konföderációs Kupa elődöntőjében, a házigazda dél-afrikaiak remekül tartották magukat, de a Barcelona sztárja a hajrában eldöntötte a találkozót. Daniel Alvesék a vasárnapi fináléban a spanyolokat kiejtő Egyesült Államok válogatottjával csapnak össze.

A spanyol-amerikai elődöntőhöz hasonlóan sima meccset ígért a Brazília – Dél-Afrika összecsapás, de az Európa-bajnokokhoz hasonlóan a dél-amerikai labdazsonglőrök is szenvedtek. Az utolsó pillanatokban Daniel Alves egy szabadrúgással döntőbe lőtte a csapatot.

Az első percekben a kézilabdából ismert játékkal a kapuja elé szegezte ellenfelét Carlos Dunga csapata. Kakáék nem találtak rést az önfeláldozóan védekező dél-afrikai védelmen, az első komolyabb helyzetet nem is a brazilok, hanem a házigazda előtt adódott: Mokoena rázta le Luciót, de a fejese fél méterrel elkerülte a kaput. Pillanatokkal később Kaká nyeste centikkel mellé a labdát.

Alves döntőbe lőtte a brazilokat – videó 1

A félidő végére a házigazda egyre előrébb merészkedett, a szünet előtt mindkét kapunál óriási ziccerek maradtak ki. A fordulás után sem változott a játék, a jövő évi világbajnokság házigazdája könnyedén állította meg a brazilokat, Kakát alig lehetett észrevenni, Robinho sem villogott. A dél-afrikaiak kontrából egyre veszélyesebbé váltak, de nem volt szerencséjük.

Már érett a hosszabbítás, amikor a 88. percben a nem sokkal korábban becserélt Daniel Alves a tizenhatos vonaláról eldöntötte a mérkőzést. A Barcelona szélsője a kapu jobb oldalába csavart egy szabadrúgást, a dél-afrikai kapus hiába nyújtózkodott.

A hátralévő percekben könnyedén megtartotta előnyét a brazil válogatott, amely a döntőnek is a nagy esélyese, de az amerikaiak ellen sokkal többet kell mutatnia, ha meg akarja védeni a címét.

Konföderációs Kupa, elődöntő:
Brazília – Dél-Afrika 1-0
Gól: Daniel Alves (88.)
Brazília: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Luisao, Andre Santos (Daniel Alves 82.) – Gilberto Silva, Felipe Melo – Ramires, Kaka – Robinho, Luis Fabiano (Kleberson 90.)
Dél-Afrika: Khune – Gaxa, Booth, Mokoena, Masilela – Dikgacoi, Mhlongo – Pienaar, Modise – Tshabalala (Mphela 90.), Parker

Vasárnap
Bronzmeccs:
Spanyolország – Dél-afrikai Köztársaság 15 ó

Döntő:
Egyesült Államok-Brazília 20:30 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik