Élet-Stílus

Duna-sziget Fesztivál

Június 26-28.
Bécs, Ausztria

A Bécsben rendezett fesztiválon túlnyomórészt az osztrák könnyűzenei élet tagjai fogják szórakoztatni a nagyérdeműt. A rendezvény ingyenes, így benzinköltségért hallgathatunk EAV-t, vagy éppen Vienna Calling Crew-t.

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválján, a Donauinselfest-n idén az osztrák előadóké a főszerep. 13 színpadon több mint kétezer előadó 600 órányi programmal várja az érdeklődőket. Az Ausztriában és külföldön egyaránt népszerű rendezvény idén is több újdonságot kínál. Újdonság a programban a Schöller/ATV-sziget a Singstar/Discofever színpaddal, amely elsősorban a családok számára teszi igazi élménnyé a sziget-látogatást. Szintén újdonság a zenei felhozatalban a Raiffeisenclub/Viva sziget Telekom Austria/Antenne Rockpop színpada, amelyen a tavalyi elektronikus tánczene után idén a pop rocké lesz a főszerep. A pénteki Jägermeister Napon olyan zenekarok váltják egymást a színpadon mint a Rooga vagy a Donkey Shot. Szombat este az Alkonyattól pirkadatig című film révén ismertté vált amerikai együttes, a Tito & Tarantula fűt be a hallgatóságnak.

Duna-sziget Fesztivál 1

Noha a szervezők idén minél több osztrák zenekart igyekeztek meghívni, külföldi előadókból sem lesz hiány. Ott lesz a Snow Patrol, a Scooter, Sonique, a Mr. Eurovízióként is ismert Johnny Logan vagy Elliott Murphy. Az osztrák zenét többek között a Vienna Calling Crew, az EAV és a Sofa Surfers képviseli.



A fesztivál honlapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik