Élet-Stílus

Finn edző az Alba Volán 19-nél

admin
admin

2009. 05. 20. 15:28

A finn Jarmo Tolvanen személyében új vezetőedzője van a bajnok Alba Volán 19 jégkorongcsapatának. Az 53 esztendős szakember megbízatása egy plusz egy idényre szól. Segítői Énekes Lajos és Kóger István lesznek.

Tolvanen – aki játékosként finn és svéd csapatokban szerepelt – korábban dolgozott hazájában, Svédországban, Németországban, Norvégiában és Lengyelországban, valamint volt a finn U20-as válogatott szövetségi kapitánya.

“Nagy szakmai kihívás számomra, hogy a komoly osztrák bajnokságban szereplő Alba Volán vezetőedzője lehetek – mondta a székesfehérvári klub szerdai sajtótájékoztatóján Tolvanen, aki augusztus elsején érkezik vissza Magyarországra. – Bízom benne, hogy bekerülünk a rájátszásba. A magyar hoki most ott volt a világ élvonalában, és remélem, a klubban folyó munka majd hozzásegíti a válogatottat, hogy visszakerüljön oda.”

Az amerikai Ted Satort, a csapat korábbi trénerét március 3-án, a bajnoki döntő előtt menesztették, a sikeresen megvívott fináléban Énekes irányította a gárdát.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta, hogy a március 24-én elhunyt fiáról elnevezett jégcsarnok rekonstrukciója hamarosan megkezdődik, és a tervek szerint augusztusban már lehet benne edzeni. Az átalakítás összköltsége 280 millió forint. A két ütem során idén 100, jövőre 180 millió forintot tesz ki a felújítás.

A jövő évi szezonnal kapcsolatban kiemelte, szeretnék megvédeni a bajnoki címüket, és az osztrák bajnokságban végre bejutni a rájátszásba. A jeges felkészülés augusztus 3-án kezdődik, az első hét várhatóan dunaújvárosi albérletben telik. Augusztus 19. és 22. között a lengyelországi Sosnowiecben, szeptember elsején pedig Zólyomban (Zvolen) lép fel a csapat. Az ifj. Ocskay Gábor Emléktornára szeptember 5-én és 6-án kerül sor, az eddigi biztos résztvevők az Alba Volán 19 mellett a szlovén Olimpija Ljubljana és az osztrák Vienna Capitals. Az osztrák bajnokság szeptember 11-én rajtol, a magyar kezdésről még nincs hír.

A szakosztály-igazgató kitért rá, hogy a magyar játékosok közül senki sem jelezte távozási szándékát, míg a légiósokról majd az új szakmai stáb dönt. Azt a klubvezetés jelezte, hogy megkeresték Vas Jánost és Vas Mártont, valamint Ladányit és Peterdit, a válogatott négy alapemberét, de egyelőre egyikük sem adott választ. A dunaújvárosi Magosi viszont szívesen folytatná pályafutását a fehérváriaknál.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.