Élet-Stílus

F1: nincs egyezség

Nem született egyezség a Forma-1-es csapatok és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) között pénteken a tervezett szabályváltoztatásokkal kapcsolatban.

“Baráti találkozó volt a mai. A csapatok azzal álltak fel, hogy megvizsgálják, tudnak-e az általunk megfogalmazott javaslatnál jobbal előállni” – mondta May Mosley, az FIA elnöke a London melletti tárgyalást követően.

Az elmúlt napokban a Toyota, a Red Bull, a Ferrari, majd pedig a Renault jelezte, hogy kiszáll a Forma-1-ből, amennyiben a nemzetközi szövetség bevezeti a 2010-re tervezett szabálymódosításokat. A csapatok elsősorban a 40 millió fontos költségvetési limitet kifogásolják, amiért egyébként a jelenleginél nagyobb technikai szabadságot kapnának.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke (MTI/EPA)

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke (MTI/EPA)

A Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone, aki szintén jelen volt a pénteki megbeszélésen, mérsékelt optimizmusának adott hangot. “Úgy gondolom, többé-kevésbé mindenki egyetért azzal, hogy szükség van költségvetési limitre. A kérdés az, hogy ez mekkora összegnél legyen” – fogalmazott.

A nevezéseket május 29-ig kell leadni a következő szezonra.
Mosley a pénteki egyeztetést követően bejelentette, hogy a Ferrari egy francia bírósághoz fordult a tervezett intézkedésekkel összefüggésben, egyéb részletekkel azonban nem szolgált. Később kiderült, hogy az olasz istálló Párizsban igyekszik elérni a tervezett intézkedések felfüggesztését, s kedden már meg is lesz az első meghallgatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik