Élet-Stílus

Brähmer lehet Erdei következő ellenfele

Erdei Zsolt szeptemberben a jelenlegi Európa-bajnok Jürgen Brähmer ellen védheti meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoki címét.

A monokli.com internetes szaklap értesülései Jürgen Brähmer lehet „Madár” ellenfele a szeptemberi címvédő mérkőzésen.

A német bokszoló korábban nagyközépsúlyban versenyzett, tavaly váltott súlykategóriát, s novemberben címmérkőzésen pontozásos vereséget szenvedett az argentin Hugo Hernan Garaytól, a Boksz Világszövetség (WBA) bajnokától.

A 30 éves bunyós ugyanakkor idén márciusban Európa-bajnok lett, s júniusban ringbe lép az olasz Antonio Brancalion ellen.

Madár még hibátlan a profik között (MTI)

Madár még hibátlan a profik között (MTI)

A szintén az Universum Box-Promotion alkalmazásában álló Brähmer 1999 decemberében vívta az első profi meccsét, összesen 34 találkozókon van túl, és ezek közül csak kettőt veszített el. 32 győzelméből 26-ot kiütéssel aratott.

Tekintélyes amatőr múltja is van, fejvédőben 100-ból 95-öt meccset megnyert, 1996-ban váltósúlyban junior-világbajnok volt. Ebben az évben egyébként kétszer is legyőzte a profik között később csúcsra ért brit Ricky Hattont, sőt, az egyik közös találkozón már az első menetben padlóra küldte.

A 30 profi meccsén mindig győztes Erdei Zsolt eredetileg az augusztusi, budapesti gálán szerepelt volna, ám német klubja, az Universum a jobb televíziós nézettség érdekében a német Ina Menzert bokszoltatja helyette. A német istálló másik magyar világbajnoka, Balzsay Károly viszont ringbe száll Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik