Élet-Stílus

Rajtolhat a Brawn GP

Alig három héttel a szezonnyitó futam előtt megmenekült a Honda Forma-1-es csapata: Ross Brawn, a versenyistálló korábbi brit igazgatója megvásárolta a csapatot, amely a jövőben Brawn GP néven versenyez majd.

Az átkeresztelt csapat pénteki bejelentése szerint a brit Jenson Button és a brazil Rubens Barrichello, a Honda eddigi Forma-1-es pilótái a régi-új versenyistállónál maradnak.

A Brawn GP az adásvétel pénzügyi részleteit nem hozta nyilvánosságra, azt azonban közölte, hogy a Honda-motorok helyett a jövőben Mercedes-motorokkal versenyez majd.

Az 54 éves Ross (immár ”Boss”) Brawn 2007-től irányította a japán autógyártó Forma-1-es versenyistállóját.

Brawn immár tulajdonosként is belevágott (dpa)

Brawn tulajdonosként is belevágott (dpa)

A Honda tavaly decemberben jelentette be, hogy a gazdasági válság miatt kiszáll a Forma-1-ből, a versenyistálló sorsa azóta kérdéses volt.

Az autós gyorsasági világbajnokság március 29-én, a Melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

a ferrari-főnök támogatja a római futamot

Luca di Montezemolo Ferrari-elnök támogatja, hogy Róma is Forma-1-es futamot rendezzen.
“Ha sikerül fedezni a költségeket, akkor keresztülvihető az ötlet. A római GP azonban nem jelenthet konkurenciát a monzai vagy az imolai versenynek” – jelentette ki a cégvezető, miután Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú vezetője is támogatásáról biztosította a tervet. A 2013-ban bemutatkozó viadal – amelyre a szélesebb utcákból álló déli városrészben kerülhet sor – költségei mintegy 50 millió euróra rúgnának, a bevétel viszont a 125 milliót is elérheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik