Élet-Stílus

Davis-kupa: Kellner és Balázs kezd a bolgárok ellen

Kellner Ádám és Balázs Attila játssza a pénteki két egyest a bolgárok elleni tenisz Davis Kupa-mérkőzésen, Győrben.

A csütörtöki győri sorsoláson eldőlt, hogy az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjában sorra kerülő összecsapáson 14:30 órától Balázs Todor Enev ellen kezd, ezt követően pedig a Kellner-Grigor Dimitrov párharc következik.

A szombati párosmérkőzésen (15:00) a Bardóczky Kornél, Varga Róbert kettős a Dimitrov, Enev duóval veszi fel a küzdelmet. A vasárnapi két egyes 11 órakor kezdődik.

A sorsolás után Baranyi Szabolcs magyar DK-kapitány elmondta, hogy azért jelölte Bardóczky helyett Kellnert a pénteki egyesre, mert szeretné, ha előbbi pihenten játszaná a szerinte sorsdöntő párost.
“Várhatóan a pénteki két egyes után egy-egy lesz az állás. A pálya nagyon gyors, bízom Ádámban, kemény borításon jól megy neki a tenisz” – fogalmazott a szakvezető.

Ognyan Iliev, a vendégek kapitánya lakonikusan csak ennyit mondott:
“Sportszerű meccsben és bolgár győzelemben bizakodok.”

A magyarok eddig háromszor mérkőztek a bolgárokkal, és mindig nyertek. Legutóbb 2006-ban Plovdivban győzött a Baranyi-alakulat. Ha az 1200 néző befogadására alkalmas Egyetemi Sportcsarnokban hazai siker születik, a második körben a lett-moldovai összecsapás nyertese lesz az ellenfél.

Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik