Élet-Stílus

Dárdaiék az élre álltak a Bayern legyőzésével

A Dárdai Pállal felálló Hertha BSC hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Bayern Münchent a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, s ezzel a tabella élére ugrott. A Schalke kikapott, a Werder pedig ikszelt.

Dárdai Pál egy hónapot kihagyott térdsérülése miatt, és csak nemrég kezdett el újra a társakkal tréningezni. A magyar középpályás ennek ellenére végigjátszotta a szombati rangadót, és a mérkőzés egyik legjobbja volt.

A fővárosiak az első félidőben beálltak a kapujuk elé védekezni, a bajorok pedig hiába rohamoztak, a tizenhatos közelébe se nagyon tudtak kerülni, mivel a berliniek levették a pályáról Ribéryt. Az első komoly helyzet egy szöglet után Dárdai előtt adódott, de jól eltalált lövését a gólvonalról tisztázták a vendégek. Rensing már verve volt.

Nem sokkal később Luca Toni egy sérülés miatt elhagyta a pályát, a helyére a nemrég érkezett Landon Donovant küldte be Jürgen Klinsmann.

Voronin a nyerőember (MTI/EPA)

Voronin a nyerőember (MTI/EPA)

A szünet előtt szinte a semmiből vezetést szerzett a Hertha, amihez kellett a Rensing és védők bénázása. Lell egyedül hagyta Voronint, a Kahn helyét átvevő kapus pedig előbb kimozdult, majd mégis visszatáncolt, és így esélye sem volt védeni az ukrán csatár fejesét.

A második félidőben sem változott a játék képe, a vendégek fölényben játszottak, de nem voltak helyzeteik. Egészen a 61. percig amikor Lucio jó méterről eleresztett egy bombát. A lövést fogta Drobny a berliniek kapujában, a kipattanóra érkező Schweinsteiger kísérletét is hárította, Klose fejesével szemben viszont már tehetetlen volt.

A cseh kapus a továbbiakban kivédte a bajorok szemét, a másik oldalon viszont Voronin nem kegyelmezett. Raffael indította zseniálisan a Liverpooltól érkezett támadót, aki higgadtan a hálóba gurított, és a tabella élére röpítette a Herthát, miután a Hoffenheim még pénteken nagy verést kapott a Leverkusentól. A berliniek legutóbb 2006 októberében álltak a Bundesliga élén.

Dárdai pál

“Iszonyatosan elfáradtam, szinte csodának számít, hogy végigjátszottam a mérkőzést egy hónappal a sérülésem után, a hatvanadik perctől gyakorlatilag már alig kaptam levegőt. Fantasztikus mérkőzés volt, örülök a győzelmünknek, de most egy hatalmasat kell pihennem” (Forrás: MTI)

A Werder továbbra is bukdácsol, a „tavasz” leggyengébb csapata ezúttal a tökutolsó Mönchengladbachhal remizett. A Schalke még rosszabbul járt. A kékek Bochumban szenvedtek vereséget, és kezdik szem elől téveszteni a nemzetközi kupaszereplést érő helyeket.

Bundesliga, 20. forduló:
Hertha BSC-Bayern München 2-1 (1-0)
Gól: Voronyin (38., 77.), illetve Klose (61.)

1. FC Köln-Karlsruhe SC 0-0

Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 0-2 (0-1)
Gól: Dzeko (9.), Misimovic (66.)

Hannover 96-VfB Stuttgart 3-3 (2-2)
Gól: Stajner (43.), Krzynowek (45.), Forssell (85.), illetve Gomez (7.), Lanig (22.), Hitzlsperger (87.)

VfL Bochum-Schalke 04 2-1 (1-1)
Gól: Azaouagh (44..), Dabrowski (57.), illetve Kuranyi (18.)

Werder Bremen-Borussia Mönchengladbach 1-1 (0-0)
Gól: Pizarro (77.), illetve Bradley (79.)

Pénteken játszották:
Hoffenheim-Bayer Leverkusen 1-4

Vasárnapi meccsek:
Borussia Dortmund-Energie Cottbus 17 ó
Hamburger SV-Arminia Bielefeld 17

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik