Élet-Stílus

Megtorpant a Liverpool (videó)

Az Everton egy hajrában szerzett góllal jutott ponthoz a Liverpool vendégeként a Mersey-parti derbin, így kisegítette a címvédő Manchester Unitedet, amely egy meccsel kevesebbet játszva is vezeti az angol labdarúgó-bajnokságot.

A Liverpool a második helyről várta a városi derbit, és ugyan csak virtuálisan, de a 68. percben visszakapaszkodott a tabella élére, miután Steven Gerrard 23 méterről kilőtte a jobb alsó sarokot. Az Everton azonban a hajrában gólt, egyúttal pontot szerzett az Anfield Roadon: Mikel Arteta baloldali szabadrúgása után Tim Cahill közelről csúsztatott a hazaiak kapujába.

A „kékek” egyébiránt rászolgáltak a döntetlenre, hiszen helyenként aktívabban futballoztak a hazaiaknál, több helyzetet is kidolgoztak, és ha Pepe Reina kapus nincs résen, akkor
Victor Anichebe lövése vagy egy Cahill-fejes már korábban beakadhatott volna. A hazai részről Fernando Torres hagyott ki egy nagy helyzetet, még az első félidőben a kapufát találta el.

Liverpool-Everton 1-1

A Liverpool pontszámban ugyan befogta a MU-t, de rosszabb gólkülönbsége miatt nem tudott visszaelőzni, ráadásul a címvédő egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott. A lényeg: a „vörös ördögök” lepéselőnybe kerültek.

„Továbbra is hisszük, hogy képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot. Még mindig fej-fej mellett vagyunk a Manchester Uniteddel, és tudunk mi a hétfő este látottnál jobban is játszani. Ráadásul ahogy a sérültjeink felépülnek, még erősebbek és jobbak leszünk. Szóval nincs még felfutva a verseny” – magyarázta Rafa Benítez, a Liverpool szakvezetője.

A városi rivális Everton jelenleg a hatodik helyen áll.



Premier Leauge, 22. forduló:


Liverpool-Everton 1-1 (0-0)


Gól: Gerrard (68.), ill. Cahill (87.)

Liverpool: Reina – Carragher, Hyypia, Skrtel, Aurelio – Kuyt, Gerrard, Alonso, Riera (Babel, 89.), Keane (Benajun, 67.), Torres (Leiva, 85.)

Everton: Howard – Hibbert, Lescott, Jagielka, Baines – Osman, Arteta, Ph. Neville, Pienaar – T. Cahill, Anichebe



Korábbi eredmények:

Tottenham Hotspur-Portsmouth 1-1
West Ham United-Fulham 3-1
Hull City-Arsenal 1-3
Blackburn-Newcastle 3-0
Bolton-Manchester United 0-1
Chelsea-Stoke City 2-1
Manchester City-Wigan 1-0
Sunderland-Aston Villa 1-2
West Bromwich-Middlesbrough 3-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik