Élet-Stílus

Nem született döntés Ujlaky fegyelmi ügyében

Mivel Ujlaky Virginie nem jelent meg a pénteki meghallgatáson, egyelőre nem született döntés a válogatott tőröző fegyelmi ügyében.

A hazai vívó szövetség (MVSZ) azért kezdeményezett fegyelmi eljárást vele szemben, mert megítélése szerint a pekingi olimpián nem volt megfelelő a hozzáállása, nem segítette csapattársait, egyes cselekedeteivel egyenesen hátráltatta az együttest.

Ujlaky Virginie tartalék volt a ötkarikás játékokon, csak a csapatversenyben kapott szerepet, egyéniben nem vívott.

A szövetség tájékoztatása alapján a Franciaországban nevelkedett Ujlaky nem jött el a pénteki meghallgatásra, észrevételeit és az üggyel kapcsolatos álláspontját csütörtökön késő délután juttatta el az MVSZ irodájába, francia nyelven.

Ebből adódóan a fegyelmi bizottságnak nem volt lehetősége az anyag megismerésére, így pénteken a tanúk meghallgatása történt. A tárgyaláson megjelent: Füleky András, a szövetség ügyvezetője, Bernát Zoltán, a szakág szövetségi kapitánya, és a tőröző Knapek Edina, Mohamed Aida és Varga Gabriella.

Ujlaky (balra) a csapatversenyben vívott az olimpián (MTI)

Ujlaky (balra) a csapatversenyben vívott az olimpián (MTI)

Az MVSZ beszámolója szerint dr. Torday Kálmán, a bizottság vezetője szeretné meghallgatni Ujlaky álláspontját, s egy hónap türelmi időt adott a versenyzőnek a személyes megjelenésre. Ha Ujlaky ennek nem tesz eleget, a rendelkezésre álló vallomások és dokumentumok alapján hozza meg határozatát a bizottság.

Egy-két héten belül újabb tanúk – Szász Emese párbajtőröző, Nagy Orsolya kardozó és Imre Géza párbajtőröző – meghallgatásával folytatódik az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik