Élet-Stílus

MU: Ferguson dühöng

Sir Alex Ferguson, a BL-győztes Manchester United menedzsere felháborodottan nyilatkozott fiatal játékosa, a brazil Rodrigo Possebon sérülése kapcsán.

A 19 éves brazil tehetség a Middlesbrough ellen 3-1-re megnyert Ligakupa-meccsen először volt kezdő a Manchester Unitedben, bő egy óra játék után azonban súlyos sérülést szenvedett. A 66. percben Emanuel Pogatetz-cel csapott össze, ám a védő ahelyett, hogy elrúgta volna a labdát, páros lábbal kíméletlenül megrúgta az ellenfelét – és ezért piros lapot kapott. A belemenés következtében Rodrigo Possebon hatalmasat repült, majd fájdalmasan terült el a gyepen.

Amíg a játékost ápolták – az oxigénmaszk is előkerült -, Ferguson az oldalvonal mellett vöröslő fejjel vitatkozott a ‘Boro kispadján ülőkkel, illetve a negyedik játékvezetővel. S a találkozó lefújása után sem tudott egykönnyen lehiggadni.

„Döbbenetes, szörnyű becsúszás volt. Visszanéztem videón, de nem akarom látni még egyszer…

– A legnagyobb gondom, hogy az ilyen borzalmak elkövetői mindig az ártatlanságukat hangoztatják. Pogatetz-nek szó nélkül kellett volna lejönnie a pályáról. De a kispadon ülők is vitatták a piros lapot, azt sikoltozták, hogy semmi szándékosság nem volt a dologban. Felháborít ez a viselkedés. Legalább Gareth Southgate edző bocsánatot kért” – mondta Sir Alex.

Nem ez volt az első

Emanuel Pogatetz három éve, még a Szpartak Moszkva alkalmazottjaként 24 hétre tiltották el egy hasonló belépőjét követően, akkori áldozata kettős lábtörést szenvedett.

Rodrigo Possebont az eset után azonnal kórházba szállították. A MU honlapja szerda délben azt írta, a sérülés nem annyira súlyos, mint amilyennek elsőre tűnt: nem tört el Possebon lába, de részleteket nem közölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik