Élet-Stílus

Talán most tényleg jön Padilla

A világhírű Café del Mar-projekt szülőatyja, a földkerekség egyik legismertebb DJ-je, José Padilla ad koncertet október 3-án az A38 hajón. A művész már kétszer majdnem koncertezett Magyarországon.

Akinek fogalma sincs arról, hogy kicsoda José Padilla, legalább egy mixet az is hallott tőle az elmúlt tíz évben. Az elektronikus chill out spanyol nagymestere találta ki ugyanis a maga nemében zseniális Café del Mar sorozatot, ezt az elegáns, finom hangulatú és szépségesen eklektikus válogatás-szériát, ami az azonos nevű ibizai klub védjegyévé vált. Kortárs elektronika és klasszikus dzsessz-sztenderdek, Pat Metheny és Leftfield, szépséges downtempók a mediterrán napfelkeltében…

José Padilla

José Padilla

José Padilla amellett, hogy biztos kezű és igen jó ízlésű DJ, valószínűleg a világ legtürelmesebb lemezlovasa. 1975-ben költözött Ibizára, és másfél évtizeden keresztül pincérként tengette életét, amíg 2001-ben elérkezett a pillanat, amire egész életében várt: a Café del Mar rezidense lett, igaz csak egy reménytelen hajnali időpontot kapott. Padilla erényt kovácsolt a szükségből, és gyorsan a világ egyik legmenőbb ejtőző-helyévé varázsolta a klubot.

A Café del Mar napfelkeltéi azóta legendássá váltak: a csodás hajnalban Padilla finom muzsikáira lehet ejtőzni az átdorbézolt éjszaka fáradalmai után. A nagyszerű ambientekből összeálltott lemezek aztán hatalmas sikert arattak, és bár Padilla régen – a hetedik rész óta – nem vesz részt a szerkesztésben, a Café del Mar sorozat végérvényesen összefonódott a nevével. Padillának azóta két szólólemeze jelent meg, mindkettő a jól bejáratott úton haladva vegyíti a downtempo elektronikát a mediterrán muzsikákkal és a laza dzsesszekkel.

José Padilla kétszer megtréfálta a magyar rajongóit, 2007-ben és idén is az utolsó pillanatban mondta le egészségügyi okokra hivatkozva a Balaton Sound-fellépését. Az ibizai művész videoüzenetben kért bocsánatot állítólag a magyar közönségtől. Reméljük ezúttal tényleg itt lesz a hajón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik