Élet-Stílus

Hosszabbított a MU kapusa

Tomasz Kuszczak két évvel meghosszabbította szerződését az angol labdarúgó Premier League-ben és a BL-ben is címvédő Manchester Uniteddel, a holland válogatott Jimmy Floyd Hasselbaink viszont befejezte a pályafutását.

„Nehéz magas színvonalat képviselő hálóőröket találni. Mi viszont hárommal is rendelkezünk a legjobbak közül. Tomasz hosszabbításával még inkább konszolidálódott a helyzetünk” – magyarázta Sir Alex Ferguson, a MU skót menedzsere.

A lengyel kapus 2006-ban kölcsönbe került a Manchester Unitedhez a West Bromwichtól, majd egy esztendővel később végleg leszerződött a „vörös ördögökhöz”, s 2010-ig szóló kontraktust írt alá. A mostani egyezség szerint 2012 júniusáig marad az Old Traffordon.

Tomasz Kuszczak hűséges a MU-hoz (BBC)

Tomasz Kuszczak hűséges a MU-hoz (BBC)

„Az, hogy a klub a szerződésem lejárta előtt két évvel felajánlotta a hosszabbítást, azt mutatja, itt bíznak bennem. Szép időszak áll mögöttem a klubnál, és a folytatás még jobb lehet. Keményen dolgozom majd azért, hogy helyem legyen ennél a nagy csapatnál ” – mondta a 26 éves kapus, aki jelenleg cserepados a veterán holland Edwin van der Sar mögött, és a manchesteriek alkalmazásában áll az amerikai Ben Foster is.

Hasselbaink befejezte

Bejelentette visszavonulását Jimmy Floyd Hasselbaink, a hollandok 23-szoros válogatott labdarúgója. A 36 éves csatár – aki edzői karrierbe kezd Angliában – utolsó idényét a walesi Cardiffban töltötte, amely azonban nem kívánta meghosszabbítani szerződését. A Premier League kétszeres gólkirálya (1999, 2001) érdekes módon sosem szerepelt hazájának élvonalában, ehelyett a portugál Boavistában, a spanyol Atlético Madridban, az angol Middlesbrough-ban, Charltonban, Leedsben és Chelsea-ben légióskodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik