Élet-Stílus

Rosberg távozhat a Williamstől

A német Nico Rosberg nem zárja ki, hogy még az idén elhagyja a Williams Forma-1-es csapatát - és oda igazol, ahol világbajnok lehet.

Rosberg világbajnok szeretne lenni. Ha erre van esélye a Williamsnél, akkor marad, ellenkező esetben viszont búcsút int a csapatnak, jóllehet, tavaly két évvel hosszabbított szerződést a Williamsszel.

„Élő szerződésem van, de a futballban is át lehet igazolni” – nyilatkozta a német pilóta. Rosberget 2007-ben megkereste a McLaren, de ő végül jelenlegi csapatánál maradt, és ha idén újra érdeklődik valaki iránta, akkor sem ugrik majd azonnal.

 Kezdi elveszíteni a lelkesedését? (vezess.hu)

Kezdi elveszíteni a lelkesedését? (vezess.hu)

„Először Frank Williams csapatfőnökkel kell rendezni az ügyet. Csak akkor gondolkodnék el a távozásról, ha Frank is rábólintana. Ugyanakkor nem titok, világbajnok akarok lenni.
Ha ez nem megy a Williamsszel, akkor olyan csapathoz kell mennem, ahol erre lehetőségem van” – tette hozzá Rosberg.

Bár a Williams a téli tesztek során a Ferrari és a McLaren mögött a harmadik erőnek tűnt, az idény folyamán egyszerűen eltűnt a középmezőnyben. Rosberg a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a dobogón állt, de azóta sokkal halványabban teljesít az autó.

„Az elején nagyon jól álltunk, de nem sikerült tartanunk a lépést a többi csapattal. Meglehet, hogy még jövőre sem leszek bajnok a Williamsszel, de nagy előrelépést remélek. Az új szabályok miatt mindenki az alapokról indul. Ha ez nem lenne, komolyan kétségeim lennének” – magyarázta a 23 éves pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik