Élet-Stílus

Godova: messze a csúcsforma

Nincs oka az elkeseredésre a magyar női vízilabda-válogatottnak, amely három győzelem és két döntetlen mellett csak a végül ezüstérmes spanyoloktól kapott ki az Európa-bajnokságon úgy, hogy az olimpiai csúcsforma még messze van, tán ha 70 százalékos a felkészültségi szintje Peking előtt bő három héttel.

Málagában mérkőzésről mérkőzésre javultak a lányok, jóllehet kisebb-nagyobb hullámvölgyek akadtak a teljesítményben az egyes meccsek közben is. Ezeket kell kiküszöbölni, s ha a kitűnő fizikai állapothoz, a magas szintű technikai-taktikai tudástárhoz kellő lelkierő is társul, a mostani Eb-bronzot hasonló, de tán még szebb színű is követheti augusztusban a kínai fővárosban.

Ahol talán egyedül az utóbbi időben figyelemre méltóan fejlődő kínaiakat leszámítva tulajdonképpen a nyolccsapatos mezőny bármelyike nyerhet, s majdhogynem bármilyen érmes sorrend elképzelhető.

Esélyesnek tartja csapatát a kapitány (MTI)

Esélyesnek tartja csapatát a kapitány (MTI)

Ezt érzékeltette Godova Gábor szövetségi kapitány is, aki az ötkarikás játékokon dobogóra esélyesek között tartja számon a Málagában a harmadik helyért a “mumus” – amúgy az olimpiai bajnoki címvédő – olaszokat 9-6-ra verő együttesét is. A látottak alapján okkal.

“Természetesen nagyon örülünk a bronzéremnek, amellett az Európa-bajnokság jól szolgálta az olimpiai felkészülésünket. Van még miben fejlődnünk, de gyakorolunk, dolgozunk, építkezünk tovább Pekingre. Ott kell majd minél tökéletesebbet nyújtanunk” – mondta a szakvezető az MTI-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik