Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék

Olyan eszközöket szedtünk össze, amelyek kimondottan hasznosak lehetnek tábori környezetben, sátrazós-fesztiválozós időkben. A méret a lényeg: zsebtörülköző, zsebzuhany, zsebpeca.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Bikini top10
Dior luxustelefon
A világ legszebb strandjai

Hivatalosan is beindult a szezon a Volt fesztivállal Sopronban. Mostantól kezdve lehet járni az országot, és fesztiválozni egész nyáron – a FigyelőNet fesztiválkörképével könnyedén fel is térképezhető a kínálat. A Csúcsfogyasztó most olyan eszközöket keresett, amelyek kimondottan hasznosak lehetnek tábori környezetben, sátrazós-fesztiválozós időkben, és a méretet tartottuk a legfontosabb erénynek. Zsebtörülköző, zsebzuhany, zsebpeca – nézze meg a hasznos fesztivál holmikat!

—-Zsebzuhany—-

Ki ne járt volna már úgy kempingben, vagy sátorozás közben, hogy érezte: meg kell fürdeni. Viszont a zuhanyzókra órákig kellett várni, már, ha egyáltalán voltak zuhanyzók. A Pocket Sized Shower erre a problémára nyújt megoldást, ráadásul olyan kicsire összecsomagolható, hogy gyakorlatilag a zsebünkben elfér – ahogy a neve is sugallja. Kicsit nagyobb változatai kaphatók már régóta a hazai túraboltok kínálatában, de ekkora méretben valódi gyöngyszem lehet minden kempingező számára. Mintegy 30 dollárért már vihető is.

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék 1

—-Zsebtörülköző—-

Aki pakolt már hátizsákba, több napos túrára vagy táborozásra, az tudja, hogy a szűk lehetőségek egyik nagy ellensége a törülköző: sok helyet vesz el, ahhoz képest, hogy naponta csak egyszer-kétszer van rá szükség. Nem így a Pocket Towel, amely kibontva 80×40 cm méretű, szuper-abszorbáns anyagból készül, saját súlyának háromszorosát veszi fel vízben. Szárítást nem igényel, csak ki kell csavarni és kész is. Összecsomagolva viszont mindössze 8x8x5.5 cm, és 18 dollár.

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék 1

—-Az én bögrém—-

Egy sátrazós eseményen fontos, hogy legyen tiszta pohár, vagy bögre kéznél. Olyan tárgyra van szükség, ami bírja a strapát, és nem vesztjük el. A Carabiner Camping Mug minden túrázó és fesztiválozó jóbarártja lehet, a fülét egy ügyes húzással karabinerre cserélte a gyártó, így elveszteni kellően ittas állapotban is nagyon nehéz. Mindenki választhat magának külön színt is, mindössze 16 dollárért.

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék 1

—-Lemerülés ellen—-

Kellemetlen szituáció lehet, ha éppen várunk valakit a nagy színpad mellett, de lemerült a telefonunk, és ki kell szúrni ismerősünket a mintegy tízezer ember közül. Ezen segíthet az Emergency Charger, amely egy darab AA ceruzaelemmel – vagy ilyen méretű akkumulátorral működik. A strapabíró alumíniumhengerbe csak bele kell tenni az elemet, hozzácsatolni a mobilhoz, és nyújt még két óra beszélgetési időt. Mp3 lejátszókhoz is használható, mindössze 12,5 dollár.

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék 1

—-Instant szék—-

A rengeteg design-díjat nyert alkotás egyben tökéletes társ bármilyen szabadtéri tevékenységhez: kényelmes, könnyű, kicsi, ergonomikus: ez az Ergolife instant szék. Mennyiszer kívántuk már, hogy a földön kívül máshova lehessen ülni – ráadásul hátra is dőlni. Ezt a széket egyébként a svéd fizioterápiás orvosok szövetsége is ajánlja, nem csupán kényelmes tehát. Nyírfából és erős vászonból készül (140 kilót bír), kis tok jár hozzá, összecsukva 40×10 cm, feketében és homokszínűben kapható, 54 dollárért.

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék 1

—-Szerszámkészlet kulcstartón—-

Ez a tervezési és mérnöki csoda életfogytiglani garanciával jön, és legfőbb erénye a méret. A Utili-Key azonban nem csak akkora, mint egy kulcs, de úgy is néz ki, ráadásul kulcstartón hordható. A szerszámocska valójában hat külön szerszám, csillagcsavarhúzó, sima csavarhúzó, kis fejű csavarhúzó, sörnyitó, egyenes penge és rovátkolt penge. Könnyű a kulcstartóra feltenni és onnan lekapni, összecsukva be lehet zárni, hogy ne nyíljon ki, 14 gramm a súlya, 18 dollárba kerül.

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék 1

—-Zsebpeca—-

Soha nincs az embernél pecabot, amikor kellene. Horgászbotot vinni valahova mindig macerás, kivéve, ha a Pen Fishing Rod van nálunk. Éppen elég vízparti fesztivál lesz Magyarországon, legyen ez elég indok arra, hogy a minipeca bekerült a hasznos holmik közé. Összecsukva az egész kb. akkora, mint egy vastag alkoholos filc. Kinyitva teljes értékű erős alumínium botot kapunk, damilt 2,5 kilós teherbírással, mini orsót, hármas horgot, csalival – 45 dollárért.

Csúcsfogyasztó: hét hasznos fesztiválkellék 1

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik