Élet-Stílus

Deco Londonban folytatja

Az angol élvonalban szereplő Chelsea megszerezte Decót, a Barcelona brazil származású portugál irányítóját. A 30 éves középpályás két évre írt alá Londonba, a katalánok mintegy 10 millió euróval gazdagodtak.

Az átigazolást az angol klub hivatalos honlapján is megerősítették. Deco lépéskényszerben volt, hisz a Barcelona élére kinevezett Josep Guardiola korábban már jelezte, hogy nem számít a korábban a Porto csapatával (is) BL-t nyerő futballistára.
„Javamra válhat az új környezet, és mindenekelőtt szeretném kifejezni, mennyire boldog vagyok, hogy csatlakozhatok” – hangzott a játékos „kötelező tiszteletköre” a klub honlapján.

Deco a kékek első igazolása, ám aligha marad egyedül. Luiz Felipe Scolari korábban már megerősítette, hogy a csapat célkitűzéseinek megfelelően a szintén portugál Bosingwa is csatlakozik majd a londoniak keretéhez.

Deco 2004-ben, UEFA-kupa és BL-győztesként igazolt Barcelonába, ahol hamarosan két spanyol bajnoki címet és egy újabb Bajnokok Ligája-trófeát nyert a gránátvörös-kékekkel (2006). Az elmúlt idényben viszont sérülései visszavetették, mindössze 14 meccsen szerepelt a La Ligában.

Peter Kenyon és Deco: aláírták (chelseafc.com)

Peter Kenyon és Deco: aláírták (chelseafc.com)

„Meg vagyok győződve arról, hogy a legjobbkor csatlakoztam a Chelsea-hez. Nagy tettek várnak ránk, előbb a hazai porondon kell visszaszereznünk az elsőséget, de a BL-győzelem is jogos cél lehet” – árulta el a játékos, aki a leendő játékostársaknak is üzent. „Ha egy csapatban minden poszton klasszisok játszanak, az a klubot gazdagítja. Új a kihívás, és megpróbálok majd megfelelni neki.”

Deco érkezése tovább erősíti a Chelsea amúgy sem gyenge középpályáját. Scolari így okosan manőverezhet majd olyan játékosok támogatásával, mint Ballack, Lampard, Essien, Obi Mikel vagy Makelele, ám Angliában nyílt titok, hogy a portugál megszerzésével az amúgy is az Interrel tárgyaló Lampard távozása borítékolható.

A BBC Radio Five elemzője, Jonathan Legard szerint immár csak idő kérdése, hogy az angol válogatott középpályása mikor csatlakozik a milánóiakhoz.
„Egy utolsó pillanatban hozott döntéstől eltekintve úgy fest, Lampard átigazolásával kapcsolatban immár csak az a kérdés, mikor írja alá új szerződését.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik