Élet-Stílus

Hamilton háborog a büntetése miatt (videó)

Lewis Hamilton, a McLaren brit versenyzője túl szigorú ítéletnek tartja tízhelyes rajtbüntetését, és ostobának nevezte azt a szabályt, amely alapján lezárják a bokszutcát, ameddig a safety car mögött el nem halad a mezőny.

„Tíz hellyel hátrébbról kell rajtolnom, ez nagyon szigorú büntetés, hiszen senkinek sem akartam tönretenni a versenyét, egyszerű baleset volt” – magyarázta a brit, aki a vasárnapi Kanadai Nagydíjon háturol belehajtott a bokszutca kijáratánál – Robert Kubicával együtt – várakozó Kimi Räikkönenbe, majd jött Nico Rosberg, aki pedig Hamilton autójának ütközött.

A fiatal német egyébként Hamliltonhoz hasonlóan az időmérőn elért startpozíciójához képest tíz hellyel hátrébbról kezdheti majd meg a júnizs 22-én esedékes Francia Nagydíjat.

Hamilton elbambult a Kanadai Nagydíjon:

Hamilton ostobának tartja azt a szabályt, miszerint addig le van zárva a bokszutca, ameddig a safety car mögött el nem halad a mezőny. „Elégé bugyuta szabály ez. Hogyan lehet piros a lámpa, amikor zajlik a verseny? De ez a szabály, és én elfogadom, csak nem értem…” – tette hozzá a McLaren 23 éves versenyzője.

A világbajnoki pontversenyben egyébként Hamilton visszaesett a második helyre, a hátránya négy egység a 42-vel éllovas Kubica mögött. Felipe Massa a brit pilótával azonos pontszámmal áll, míg Räikkönen a negyedik 35 ponttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik