Élet-Stílus

Öttusa: ránk ijesztett az olimpiai bajnok

Mind a négy magyar induló - Gyenesei Leila, Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn és Máthé Vivien - bejutott a döntőbe a nők hagyományos versenyében a budapesti MVM öttusa-világbajnokságon. A világ- és olimpiai bajnok Vörösért kellett a legjobban izgulni.

A hazaiak közül ezúttal a csak egyéniben érdekelt Gyenesei nyújtotta a legmagabiztosabb teljesítményt, s váratlanul az olimpiai bajnok, háromszoros vb-aranyérmes Vörösért kellett – legalábbis egy darabig – izgulni.

Utóbbi a második számban jócskán elmaradt a várakozástól, csak 167 kört lőtt, így a vívásban eredményesen kellett szerepelnie ahhoz, hogy a futásra ne maradjon sok izgulni való. A páston eredményesen is mozgott, harmadik helyet érő 944 pontot gyűjtött, ezzel a végén, a 3000 méteres futásban már nem kellett nagyot alkotnia.

Ellőtte magát Vörös Zsuzsanna (MTI)

Ellőtte magát Vörös Zsuzsanna (MTI)

“Nem számítottam arra, hogy a lövészet ilyen gyengén jön össze, ezért egy kissé görcsössé váltam. Eddig mindig ki tudtam zárni az esélyesség terhét a hazai versenyeken, de ez most nem sikerült tökéletesen. Nagy segítség volt, hogy futás közben a műsorközlő folyamatosan mondta, hol tart a tizennyolcadik helyezett (utolsó továbbjutó hely – a szerk.). Másfél napom van arra, hogy rendezzem gondolataimat, a döntőben ennél jobb teljesítményre lesz szükség” – összegzett Vörös.

Gyenesei vívásban önmagát felülmúlóan teljesített, az úszást pedig megnyerte, végül a harmadik helyen futott a célba csoportjában. Máthé és Tóth egyenletesen szerepelt, és magabiztosan lépett tovább.

A döntőben hat csapat szerepelhet teljes létszámban, a magyar mellett a brit, a fehérorosz, az orosz, a litván és a lengyel.

Pénteken a férfiak hagyományos versenyének selejtezőjét rendezik, többek között Balogh Gáborral, Horváth Viktorral, Marosi Ádámmal és Fülep Sándorral a mezőnyben.

Budapest, világbajnokság, nők hagyományos verseny, selejtező
A csoport (32 versenyző):
1. Paulina Boenisz (Lengyelország) 4480 pont
2. Anna Arhipenka (Fehéroroszország) 4336
3. Gyenesei Leila 4304
…11. Máthé Vivien 4236

B csoport (33 versenyző):
1. Heather Fell (Nagy-Britannia) 4268 pont
2. Mhairi Spence (Nagy-Britannia) 4212
3. Amélie Cazé (Franciaország) 4212
…10. Tóth Adrienn 4180
11. Vörös Zsuzsanna 4176

Ajánlott videó

Olvasói sztorik