Élet-Stílus

Kovács Attila lemondott a vb-övéről

Kovács Attila már nem világbajnoka a Nemzetközi Bokszszervezetnek (IBO), mivel pár napja önként lemondott a címéről. A hivatalos álláspont szerint azért vált meg az övtől, mert menedzsere más irányba kívánja terelni karrierjét.

A 33 éves, 23-1-es mérleggel rendelkező ökölvívó 2006 júniusában szerezte meg az IBO nagyváltósúlyú övét Steve Conway legyőzésével, amit csak tavaly májusban tudott megvédeni, az amerikai Robert Frazier kiütésével. Azóta csak két felhozó mérkőzést szerveztek neki, így lényegében megelőzték azt, hogy a szövetség vegye el tőle az övet.

Kovács a hivatalos álláspont szerint azért vált meg az övtől, mert menedzsere más irányba kívánja terelni karrierjét. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a magyar klasszis néhány hónapja felkerült az IBO-nál jóval ismertebb és nem mellékesen elismertebb Boksz Világszövetség (WBA) ranglistájára is.

Kovács Attila (balra) új úton indulhat el (MTI)

Kovács Attila (balra) új úton indulhat el (MTI)

Olaf Schröeder ugyanakkor nem tagadta, hogy hiábavaló próbálkozásnak bizonyult televíziós támogatást szerezni az IBO-címvédéshez. Az egyik internetes szaklap, a monokli.com úgy tudja, hogy Kovács Attila legközelebb nyáron lép ringbe, egy nagyobb szövetség regionális címéért, Németországban, amihez már sikerült magyarországi tévés támogatást szerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik