Élet-Stílus

Talmácsit heten is megelőzték

A címvédő Talmácsi a Portugál Nagydíj első, nedves aszfalton rendezett szabadedzését megnyerte, majd’ két tizeddel volt jobb a második (esőmenő) Mike di Megliónál, a harmadik Pablo Nieto hátránya pedig már megközelítette az egy másodpercet.

A magyar motoroson kívül egyébként a többi Aprilia-pilóta nem igazán remekelt, (sőt…) köztük a hetedik Andrea Iannone volt a leggyorsabb. A délutáni időmérőre már felszáradt a pálya, s ennek köszönhetően feljavultak időeredmények. Talma is javított, ugyanakkor csak a nyolcadik helyet szerezte meg.

Néhány perccel a vége előtt ugyan feljött a harmadik helyre 1:48.904-es idejével, ám ezen később, a nagy forgalomban már nem tudott kozmetikázni, miközben többen is bejöttek elé. Az első kvalifikációs edzést megnyerő Mike Di Meglio tudott csak 1:48 perc alatti kört motorozni a mezőnyben – a 20 esztendős olasz kentaur közel egy másodperccel volt jobb Talmácsinál.

A nyolcadik helyről várja a folytatást (MTI/EPA)

A nyolcadik helyről várja a folytatást (MTI/EPA)

A legutóbbi, spanyol futamon győztes, egyúttal a világbajnoki pontversenyben vezető Simone Corsi a negyedik, a Katari Nagydíjat megnyerő Sergio Gadea pedig a hetedik helyen tudta le az első időmérőt – utóbbi csak 38 ezreddel volt jobb magyar csapattársánál. Ami azt illeti: a vb-esélyesnek kikiáltott, az összetettben nyolcadik Bradley Smithnek sem ment jól, több mint két másodperces hátránnyal a 22. helyen végzett.

A rajtsorrend két időmérő alapján dől el. A második „menetre” szombaton 13:10 órakor kerül sor. Remélhetőleg Talmácsi tud javítani, hiszen jó eredményre lenne szüksége itt, Estorilban, miután az első két versenyen – motorhiba miatt – összesen négy pontot szerzett, így csak a 18. az összetettben.

„Jól kezdődött a nap, mert reggel vizes pályán sikerült a legjobb köridőt elérnem, ráadásul a kiállások ritmusa is nagyon jó volt, sokat tudtunk javulni. A délutáni időmérésen az volt a terv, hogy kétszer jövök ki, de egy kicsit elmotoroztam az időt, így csak egyszer mentem ki a boxba. Hét perc volt hátra az edzésből, amikor rájöttem, hogy túl nagyok a gondok, hiába jönnék ki, nem tudnánk már megoldani őket. A motor váltásnál durrogott, olyan érzés volt, mintha elvettem volna a gázt minden sebességváltásnál. Ez pedig megmutatkozott a köridőkben. Ugyanakkor nem vagyok rosszkedvű: a probléma könnyen orvosolható” – nyilatkozta Talmácsi az MTI-nek.

Portugál Nagydíj, Estoril
125 kcm, 1. szabadedzés:
1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:02.093
2. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:02.292
3. Pablo Nieto (spanyol, KTM) 2:03.090

1. időmérő:
1. Mike Di Meglio (olasz, Derbi) 1:47.990 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1:48.357
3. Michael Ranseder (osztrák, Aprilia) 1:48.369

8. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:48.904

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik