Élet-Stílus

Bundesliga: bénáztak az élcsapatok

A német labdarúgó-bajnokság első öt csapata is pontokat vesztett a 26. fordulóban. A Bayern a hajrában ikszelt Nürnbergben, a Schalke gólnélküli döntetlent játszott Hajnal Tamásékkal, a Leverkusen és a Werder kikapott, a Hamburg pedig hazai pályán nem bírt a Bielefelddel.

Megőrizte hétpontos előnyét a tabella élén a Bayern München együttese, annak ellenére, hogy csak döntetlent játszott Nürnberg otthonában. Tavaly a bajorok meglepetésre 3-0-ra kikaptak a későbbi kupagyőztestől, így érthető, hogy vissza akartak vágni az ellenfelüknek. Ottmar Hitzfeld csapata azonnal neki is esett a hazai csapatnak.

A világbajnok Luca Toni lábában másodpercekkel a kezdés után benne volt a vezető gól, de az olasz a kapusba lőtte a százszázalékos ziccert. A kezdeti rohamokat sikeresen átvészelte a Nürnberg, és a félidő közepétől egyenrangú ellenfele volt a legutóbbi fordulóban a Leverkusent elverő Bayernnek.

Misimovic (b) sokkolta a félidő előtt a bajorokat (MTI/EPA)

Misimovic (b) sokkolta a félidő előtt a bajorokat (MTI/EPA)

A szünet előtt a hazaiak a vezetést is megszerezték: Misimovic 21 méterről lőtte ki a jobb sarkot. Kahnnak esélye sem volt hárítani a pontos löketet. Hitzfeld a szünetben a csalódást okozó Klose helyére beküldte Podolskit, a bajorok játékán azonban eleinte nem látszott a váltás.

A hazaiak a folytatásban életveszélyes kontrákat vezettek, a müncheniek támadásaiban sokáig nem volt benne a gól. Egészen a 81. percig, amikor Ribéry remek passza után a hétközi barátságos meccsen is betaláló Podolski 14 méterről egalizált. A hajrára elfogyott az erejével a hazai együttes, a bajorok azonban képtelenek voltak belőni a győztes találatot.

A listavezető botlása ellenére továbbra is magabiztosan vezet, miután a közvetlen riválisok sem tudtak nyerni. A második Hamburg is 1-1-et játszott, igaz hazai pályán, a Schalke pedig megelőzte a Leverkusent, miután a BL-ben is érdekelt gelsenkircheniek pontot raboltak a Karlsruhe otthonában. Hajnal Tamásék jobbak voltak Kuranyiéknál, de a helyzeteiket könnyelműen elszórakozták.

Bundesliga, 26. forduló:
1. FC Nürnberg-Bayern München 1-1
Gól: Misimovic (44.), illetve Podolski (81.)

Hamburger SV-Arminia Bielefeld 1-1
Gól: Guerrero (82.), illetve Bollmann (71.)
Kiállítva: Jarolim (66.), illetve Böhme (85.)

Karlsruher SC-FC Schalke 04 0-0

Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt 0-2
Gól: Kiessling (24., öngól), Mantzios (91.)

Werder Bremen-MSV Duisburg 1-2
Gól: Diego (58.), illetve Grlic (32.), Ishiaku (42.)

VfL Bochum-Borussia Dortmund 3-3
Gól: Dabrowski (3.), Auer (9., 42.), illetve Kehl (37.), Petric (39.), Tinga (65.)

Pénteki meccs:
Hansa Rostock-VfL Wolfsburg 0-1

Vasárnapi meccsek:
Hannover 96-VfB Stuttgart 17 ó
Energie Cottbus-Hertha BSC 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik