Élet-Stílus

Brit-rali: Loebnek áll a zászló

Hat gyorsasági szakasz után Mikko Hirvonen vezet a Brit-ralin, Marcus Grönholm a második, Sébastien Loeb pedig a harmadik helyen áll, ekképp ha minden így marad, utóbbi a világbajnok.

Kapcsolódó linkek


rally.lap.hu
sport.lap.hu

Az első napon a Ford, valamint Mikko Hirvonen uralta a Brit-ralit. A 27 éves finn versenyző zseniálisan autózott, a hatból öt szakaszt megnyert, de igazából az a csata érdekes, amely közvetlenül a háta mögött zajlik.

A verseny után visszavonuló Marcus Grönholm az összetettben hatpontos hátrányban van Sébastien Loebbel szemben, így a franciának már az ötödik hely is elég lenne az újabb vb-címhez, akkor is, ha rivália nyer Walesben.

Kettejük küzdelmében Grönholm áll jobban az első nap után, helyzete azonban nem túl rózsás. A tavalyi Brit-ralin diadalmaskodó, jelenleg második finn pilóta ugyanis 39.6 másodperccel marad el Hirvonentől, és 18.3-mal előzi meg a harmadik helyen álló Loeböt.

A franciának ez az állás újabb összetett elsőséget jelentene, így pillanatnyilag nyugodt lehet, annál is inkább, mert a negyedik Peter Solbergnél több mint fél perccel jobban áll.

Persze aligha borítékolható, hogy minden így marad, a nehéz pályák mellett az időjárás is megtréfálhatja a mezőnyt. Péntek délután erős szél fújt és szakadt az eső, később pedig a köd zavarta a pilótákat, akik nem győztek panaszkodni a rossz látási viszonyokra.

Brit-rali, állás az első nap után:
1. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 1:17.21.3
2. Marcus Grönholm (finn, Ford) 39.6 mp h.
3. Sébastien Loeb (francia, Citroen) 57.9 mp h.

43. Tagai Róbert (Subaru) 22:43.1 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik