Élet-Stílus

BL: Kaká nélkül sem hibázhat a címvédő

Komoly erőpróba előtt áll a címvédő AC Milan. A milánói „szuperalakulat" botladozik a Serie A-ban, és a BL-ben sem hibátlan már, szerdán, hazai pályán viszont nem hibázhat az eddig még makulátlan ukrán Sahtar Doneck ellen - még a kisebb sérüléssel bajlodó brazil Kaká nélkül sem...

Kapcsolódó linkek


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu


A csoport: győzelmi kényszer a ‘Poolon

Az A jelű csoportban is borult a papírforma, a négyest ugyanis az az Olympique Marseille vezeti, amely odahaza, a Ligue 1-ben csak a 17. helyen áll. A BL-ben azonban eddig remekül kijött a lépés a dél-franciaországi együttesnek: a Besiktast (2-0) és a Liverpoolt (1-0) is legyőzte, sőt még gólt sem kapott.

Szerdán az FC Porto következik, s újabb siker esetén Marseille-ben már hűthetnék is be a pezsgőket. A OM keddi közlése szerint Julien Rodriguez kihagyja a „fontos ütközetnek” beharangozott mérkőzést, a Besiktas ellen fontos gólt jegyző védő ugyanis combsérülést szenvedett a Lens ellen 1-0-ra megnyert bajnokin. A Marseille-hez hasonlóan a BL-ben eddig négy pontot gyűjtögető FC Porto is győzelemmel hangolt a szerdai csatára (Academica 1-0), s illik idefűzni, hogy a portugálok a Liverpool elleni 1-1-et követően egyszer sem hibáztak, ez pedig négy zsinórban megnyert találkozót jelent.


BL: Kaká nélkül sem hibázhat a címvédő 1

Újabb gyõzelemre készül a Marseille (AP)



A csoport favoritja, a tavalyi finalista Liverpool viszont eddig a várakozások alatt teljesített, hiszen a zsákban lévő egy pont minden, csak nem dicső tett. Rafa Benítez alakulata szerdán javíthat, s talán javít is, hiszen a legyőzhetetlennek nem nevezhető, nullapontos Besiktas vár rá. Más kérdés, és ez nem növeli a „vörösök” esélyeit, hogy Fernando Torres sérülése miatt el sem utazott Isztambulba, s mellette – a hozzá hasonlóan a combját fájlaló – Alvaro Arbeloa sem léphet szerdán pályára. Egy másik spanyol, Xabi Alonso ellenben játékra jelentkezhet, miután végre felgyógyult sérüléséből.

Amúgy a Besiktast sem kerülik el a gondok, Hakan Arikan kapust gyomorbetegség döntötte le a lábáról, a helyére viszont nem más, mint a sok nagy csatát megélt Rüstü Recber ugrik be. „Teljesen tiszta, nekünk nyernünk kell, sőt a még hátralévő összes meccsen be kellene söpörnünk a három pontokat” – adta ki a jelszót Benítez.

B csoport: megléphet a Chelsea

A valenciai győzelmének köszönhetően egy másik angol egylet, a B csoportba sorolt Chelsea nyugodtan készülhet a szerda estére, amikor is a Schalke együttesét látja vendégül Londonban – a két csapat először csap össze az európai porondon. A sérüléssel bajlódó John Terry (térd) és Ashley Cole (boka) kihagyja a „premiert”, viszont jó hír lehet a „kékekért” szorítóknak, hogy fájós térde ellenére Didier Drogba várhatóan a kezdőcsapatban kap majd helyet.


BL: Kaká nélkül sem hibázhat a címvédő 2

Didier Drogba vezetheti sikerre a Chelsea-t (AFP)



A Schalke öltözője leginkább egy orvosi váróteremre hasonlít, rengeteg a sérült, Mirko Slomka edző alig tudott 17 játékost kiállítani a hétvégi bajnokira. Többek között Christian Pander, Halil Altintop, Mesut Ozil és Gustavo Varela is a maródiak listáján szerepel. Nélkülük nem lesz könnyű dolga a Schalkének, amely szombaton 1-1-et játszott Rostockban, miközben a Chelsea könnyedén, 2-0-ra nyert a Middlesbrough otthonában. Fontosnak, legalábbis érdekesnek tűnő statisztikai adat, hogy a londoniak német klubcsapat ellen nem vesztettek hazai pályán (négy győzelem, egy remi a mérleg), míg a Schalke egyetlen sikert sem aratott még angolföldön.

A csoport másik találkozóján a Valencia Trondheimben igyekszik begyűjteni a Chelsea ellen elvesztett pontokat. A Rosenborg játékosa, Roar Strand azt reméli, hogy a győzelmi kényszer béklyót köt a spanyolok lábára, egyúttal jelezte: a norvég egylet is három pontért száll harcba. „A Valencia egy nagyon jó, egységes csapat, amelyben ráadásul hemzsegnek a klasszis futballisták. Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, de nem kell minket féltetni. Azon vagyunk, hogy elvegyük a spanyolok kedvét, egy biztos: nem fogunk kegyelmezni nekik” – magyarázta a társai nevében is Strand.

A Valencia részéről – eddig legalábbis – nem reagáltak a kihívó szövegre, holott említésre méltó, hogy a Valencia kezd kikászálódni a hullámvölgyből, két vereség (Chelsea 1-2, Espanyol 1-2) után a hétvégén idegenben győzte le a Deportivót. Ráadásul a sérüléséből lassan felépülő David Villa is tagja a spanyolok utazó keretének. Márpedig Villával jó vigyázni – persze, csak abban az esetben, ha játszik -, hiszen korábban a Schalke és a Chelsea kapuját is bevette.

C csoport: rangadó Madridban

Óriási lépést tehet a továbbjutás felé a Real Madrid-Olimpiakosz párharc győztese. A csoport első két helyezettjének összecsapását a vendégek várják kedvezőbb előjelekkel. A görög gárda a hétvégi bajnoki fordulóban 4-1-re nyert a Panioniosz ellen, madridi vetélytárs azonban idegenben 2-1-re kikapott az Espanyoltól. Ráadásul a Realban többen bajlódnak sérüléssel, emiatt Fabio Cannavaro és Mahamadou Diarra sem játszhat (mindketten a térdüket fájlalják), s mellettük Arjen Robben, Gabriel Heinze és Pepe is csak szurkolhat – mivel egyikük sem kellően egészséges. Ha még ez nem lenne elég, akkor még itt van Robinho és Julio Baptista minap kipattant ügye. A királyi egylet kedden tudatta, hogy fegyelmit indított a két brazil játékos ellen, mivel azok a tervezettnél később tértek vissza a klubhoz válogatottjuk múlt heti, vb-selejtezős szereplése után.

Persze mindezek ellenére a Real Madridnál győzelemben gondolkodnak. „Fontos találkozót veszítettünk el a hétvégén, de most már csak a Bajnokok Ligája-szereplés számít. Jelenleg öt pontunk van, s azon vagyunk, hogy szerda este már hét legyen. Akkor nem lehet problémánk, ha nyerünk otthon, s idegenben annyi pontot gyűjtünk, amennyit csak lehetséges” – mondta Guti.

A Lazio sem a legjobb előjelekkel készül a Werder Bremen elleni ütközetre. Stefano Mauri biztosan nem játszik szerdán, és Massimo Mutarelli, valamint a Real ellen duplázó Goran Pandev szereplése is erősen kérdéses. „Nem lep meg, hogy így állunk, hiszen a szezon elejétől fogva sok a sérült a csapatban, de hát ez van” – reagált erre a Lazio edzőjeként 100. találkozójára készülő Delio Rossi.

A szerdai brémai találkozó az olaszoknak és a németeknek is egyaránt sorsdöntő lehet, tekintve hogy ez előbbieknek kettő, utóbbiaknak nulla pontjuk van jelenleg, ez pedig a tabella harmadik, illetve negyedik helyére elegendő. „Nem számít semmit, hogy a Werdernek még nincsen pontja, ez nem altathat el minket. Erős csapattal találkozunk, Torsten Frings és Diego pedig kiváló futballista, de én bízom a játékosaimban” – tette hozzá Rossi. A Werder a Hertha 3-1-es legyőzésével, míg a Lazio a Livorno elleni 1-0-s sikerrel hangolt.

D-csoport: komoly erőpróba vár a címvédőre

A szerdai játéknap rangadóját Milábóban rendezik. A Sahtar százszázalékos mérleggel érkezik a San Siróba, ahol a Milan szeptember 19-e, a Benfica elleni győzelem óta nem nyert mérkőzést. Ráadásul az ukrán együttes még gólt sem kapott a Bajnokok Ligája-sorozat csoportküzdelmei során, előbb otthon nyert a Celtic ellen (2-0), majd a Benfica vendégeként szerzett három pontot (1-0). A címvédő Milan, amely odahaza csak a 11., szintén győzelemmel kezdett (2-1-re verte a Benficát), ám a következő körben már kikapott a Celtic vendégeként (1-2). A bajnoki főpróba amúgy egyik gárdának sem sikerült, mindegyik 1-0-s vereséget szenvedett: a milánói csapat – jókora meglepetésre – hazai pályán az Empolitól, az ukrán gárda idegenben a Krivbasz Krivji Rig csapatától kapott ki.


BL: Kaká nélkül sem hibázhat a címvédő 3

Kaká játéka kérdéses (AFP)



Dida eltiltás miatt biztosan kihagyja a meccset, s lehetséges, hogy Kaká sem tudja vállalni a játékot. Kétségkívül ez utóbbi lenne a nagyobb érvágás… A tavalyi sorozat brazil gólkirálya kisebb térdsérüléssel bajlódik, a játéka ezért kérdéses. „A meccsig még van hátra néhány óra, majd meglátjuk, rendbe jön-e valamelyest” – nyilatkozta Kaká kapcsán Carlo Ancelotti, a Milan edzője, aki azt is elárulta, hogy Paolo Maldini már felépült a sérüléséből, s kezdő lesz.

A Milant két hete legyőző Celtic Lisszabonban teszi tiszteletét szerdán, s ha a nyer, megerősítheti továbbjutási esélyeit, egyúttal kiolthatja a Benfica reményeit, tekintve hogy a portugál gárda eddigi mindkét meccsét elveszítette. A statisztika szerint a Benfica 3-0-ra nyer majd, ugyanis a két csapat eddigi mind a négy partiján mindig a házigazda győzött háromgólos különbséggel. Az 1969-70-es BEK-kiírásban így az éremfeldobás döntött, s a skótok mentek tovább.

Ami az együttesek főpróbáját illeti: a Benfica 2-1-re nyert az Uniao Leiria vendégeként, míg a Celtic 3-0-ra kikapott Rangerstől.

—-Szerdai program, állások—-

A csoport:
Besiktas (török)-Liverpool (angol), 20:45
Marseille (francia)-FC Porto (portugál), 20:45

Az állás:
1. Marseille 6 pont
2. FC Porto 4
3. Liverpool 1
4. Besiktas 0

B csoport:
Chelsea (angol)-Schalke (német), 20:45
Rosenborg (norvég)-Valencia (spanyol), 20:45

Az állás:
1. Chelsea 4
2. Schalke 3 (2-1)
3. Valencia 3 (2-2)
4. Rosenborg 1

C csoport:
Real Madrid (spanyol)-Olimpiakosz (görög), 20:45
Werder Bremen (német)-SS Lazio (olasz) 20:45

Az állás:
1. Olimpiakosz 4 (4-2)
2. Real Madrid 4 (4-3)
3. Lazio 2
4. Werder Bremen 0

D csoport:
AC Milan (olasz)-Sahtar (ukrán), 20:45
Benfica (portugál)-Celtic (skót), 20:45

Az állás:
1. Sahtar 6
2. AC Milan 3 (3-3)
3. Celtic 3 (2-3)
4. Benfica 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik