Élet-Stílus

Premier League: nyolc gól a White Hart Lane-en

Szenzációsan küzdöttek hazai pályán a Tottenham Hotspur játékosai az angol labdarúgó bajnokság 8. fordulójának zárómérkőzésén, háromgólos hátrányból felállva pontot mentettek az Aston Villa ellen, és így a trénerük is fellélegezhet.

A Tottenham együttesének a vezetői a 2007-2008-as szezon előtt, mint az elmúlt években oly sokszor, ismét célként tűzték ki, hogy megszorongassák a nagy négyest. A nyáron súlyos milliókat költöttek a keret megerősítésére, ehhez képest a Martin Jol által irányított gárda csapnivalóan kezdett, és a nyolcadik forduló előtt mindössze egyetlen egy győzelemmel kieső helyen állt. Az angol sajtóban már a hétfő esti összecsapást a holland mester utolsó lehetőségeként aposztrofálták.

Az Aston Villa elleni összecsapás 20. percében a hazaiak Berbatov révén megszerezték a vezetést, de aztán ismét kiütközött a gyenge pontjuk. A Tottenham védelme ezen az estén is átjáróház volt, és két perccel később már döntetlent mutatott az eredményjelző. Az angol válogatott kapus Paul Robinson számos bakiját kihasználva az Aston Villa pedig egy óra elteltével már 4-1-re vezetett.


Premier League: nyolc gól a White Hart Lane-en 1

Vajon mennyi haladékot kap még Martin Jol? (imago)


Jol a második félidő elején pályára küldte Jermaine Defoe-t, és a londoniak 20 percen belül legalább döntetlenre mentették a mérkőzést. A hazai pályán szerzett pontocskával is maradt kieső helyen a Tottenham, amelynek elsősorban a védelemben vannak gondjai, Berbatovék a bajnokságban már 16 gólt kaptak. Ebben a mutatóban csak az újonc, és jelenleg tökutolsó Derby County áll rosszabbul.

Premier League, 8. forduló:
Tottenham Hotspur-Aston Villa 4-4
Gól:
Berbatov (20.), Chimbonda (69.), Keane (82., 11-esből), Kaboul (92.), illetve Laursen (22., 33.), Agbonlahor (40.), Gardner (59.)

Szombaton játszották:
Birmingham City-Manchester United 0-1
Chelsea-Fulham 0-0
Derby County-Bolton Wanderers 1-1
Portsmouth-Reading 7-4
Sunderland-Blackburn Rovers 1-2
West Ham United-Arsenal 0-1
Wigan Athletic-FC Liverpool 0-1
Manchester City-Newcastle United 3-1

Vasárnap játszották:
Everton-Middlesbrough 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik